15 June 2017

rahsia kejelitaan dengan romiez

assalamualaikum
annyeonghaseyo...

Bersempena bulan syawal yang tak lama lagi akan menjelma, aku nak minta ampun minta maap bebanyak kepada semua saudara saudari di seluruh dunia ni..pejam celik dah 20 hari kita berpuasa..sekejap je rasenye, kena tunggu tahun depan punya Ramadhan pulak..

Dan sepanjang ramadhan ni cuaca kat Malaysia sungguh tak menentu..sekejap panas (yang amat sangat) lepastu hujan yang amat lebat..kadang tu kalau panas sangat tergugat iman nak minum air..hehehehe

Okeh, musim2 panas ni kompem korang jaga wajah korang jugak kan..yer lah, raya dah nak dekat..memasing mesti nak cantik nak melawa..kulit muka pun nak yang mulus :)

Dulu kulit muka aku teruk tak macam sekarang (walaupun sekarang tak berapa nak lawa)..Aku start pakai pencuci muka masa tingkatan 3..itu pun pakai fair and lovely je..nasib la hilang jerawat kat muka..

Bila dah besar panjang ni, fair and lovely pun masih aku pakai cuma aku tambah pakai foundation..sekarang macam2 produk ade..first aku try set Dnars,not bad la..

Tapi silapnya kalau tinggal dnars ni beberapa hari,kulit aku naik jerawat balik..lepas tengok bermacam2 testimoni, sekarang aku guna produk Romiez..pernah dengar tak?Tak silap romiez ni dah lama ada dekat pasaran malaysia..cuma aku je baru tau

Romiez ni ada serum dan foundation..serum dia ada 2 jenis dan foundation ada 3 jenis


ni clarez serum..warna putih


erganiz serum ni best sebab dia lebihkan kepada kulit kita


jangan risau..serum dengan foundation romiez ni lulus KKM..aku stop pakai dnars tu sbb dah ada statement keluar yg dnars banyak merkuri


foundation romiez tengok jenis kulit..aku ambik medium sebab kulit tak berapa putih tak hitam

Lepas aku pakai romiez ni ramai pulak yang tegur muka ak glowing..hahahaha..perasan jap..Sesape nak cantik glow glowing boleh la try produk ni..

Sekian..tq






03 June 2017

ola ola bola

assalamualaikum w.b.t
annyeonghaseyo

kali ini sis nak berceloteh pasal bola..ye bola,sukan bola sepak terutamanya..sis memang fanatik bola..sis tak suka pegi stadium time match kecik2..sis layan kalau team sis pegi ke final..kalau piala dunia ke eufa ke euro ke, kalau team sis punya game sis akan berjaga sampai pagi ooo walaupun esoknya keje pagi

pernah time germany masuk final world cup 2014,sis tak tido..nasib la menang..kemain sis bersorak,seronok weh team kita menang piala..nasib la tak pegi peluk tv time menang tu..hahahahaa

sis teruja kat stadium time game final sebabnya suasana dia meriah yang lain macam..first time pegi stadium masa game final piala fa jdt vs kelantan..almaklumlah kami perempuan tetiba masuk di lautan yang ramai lelaki..yang baik2 bagi kami laluan,tempat duduk..syoknya bila ramai2 bersorak kat team memasing..tak silap sis 3x je sis ke stadium..first masa jdt vs kelantan,second tak silap pahang vs kelantan piala malaysia tapi x ingat tahun..last yg aff suzuki malaysia lawan thailand..hensem kot coach thailand..hihi

tapi sekarang ni team yang sis suka (terengganu dan kelantan) dah tak macam dulu..so sis dah tak dapat nak merasa pegi stadium..sungguh rindu yang amat


ni time jdt vs kelantan..dapat jumpa jep sepahtu dan along cham


 
semangat sis bila dapat tiket aff suzuki cup thai vs malaysia..ni pun last minit tiket..tidak kempunan la sis


simpan untuk kenangan

abang ipar sis jual jersi time ni..so nak dapat jersi murah tu senang la..kadang abang ipar sis bagi free je sebab dia tahu adik ipar dia mesti pakai

nasib ada membe perempuan yang minat ke stadium jugak..hihi


and last..ni lah coach thai yang hensem tu..hihi


sekian..adios amigos

waalaikummussalam

31 May 2017

Welcome to Bandung

Assalamualaikum w.b.t

setelah sekian lama sis baru nak aktifkan blog..haha..agak jakun nak menulis sebab kita tak sehebat blogger2 lain..tulis blog sekadar minat (dulu)..lepas dah keje customer service terus lupa nak update blog sampai la sekarang..otak pun dah naik tepu nak stori pasal ape..ni second entri untuk bulan setelah berzaman blog bersawang :)

ok..bulan 4 aritu sis ada travel ke bandung selama 5hari 4malam..sesape yang first time ke sana confirm teruja especially mak mak dara,anak2 dara, janda dan seangkatan dengannya kecuali kaum lelaki..sebab nya sana memang syurga shopping..kalau bawak beribu riban pun akan habis..yang memang dah kaki shopping ofcos lagi suka..

sepanjang kat sana sis ambik tour dari pak fajar..dapat pak supir yang baik dan pemalu lepas tu pak supir yg drive kan kami tu mak aih suke gelak..kami cakap sikit,dia gelak..tapi yang syoknya mane tempat kami nak pegi dia bawak je dengan hati terbuka..kadang kesian jugak kak pak supir tu,kami shopping dari buka kedai sampai tutup kedai tu tengok2 dia tertido dalam kereta..hahaha..tapi memang recommended la diorang punya company..diorang pun ada bukak cawangan tourguide kat bali,lombok,jogja..boleh tengok dekat sini fazartour.wordpress.com (sadayana tour)

             
                 ..yang pakai topi tu supir kami,
ownernya yg bulat comel tu..muda lgi tapi dah
                                    berkahwin.

sis kalau tinggal kat bandung ni sampai bile2 takkan dapat tunggang motor sebabnya motor dia teramat banyak..jem dengan motor je..depan traffic light full dengan motoe..pengamen pun ramai tapi tak jumpa pun suara enak macam tegar..hehe..kat sana kalau kaya,kaya yang amat..kalau miskin memang miskin la..

makanan halal tak usah risau sebab indonesia kan negara islam..boleh makan bakso sedap..first time makan bakso cabai dengan cheese.puas hati dengan harga

kat bandung banyak jugak la tempat best nak bergambar..contohnya macam kat bawah ni..

rumah hobbit..berebut depa nak bergambar..sis ingatkan ada hobbit kat sini tapi rumah dia je.hahaha


dekat farmhouse..sesekali jadi monopod..jaga2 ada yang memerhati


 tak usah pegi korea,kat bandung pun ada key
         lock ni..#kukuncicintakudibandung


ni floating market..tak leh move on kalau pegi sini sebab pisang sangkuriang nye sangat sedap


trans studio ni themepark tapi mak aih rege masuk die amat mahal
weekend : 300,000 rupiah bersamaan rm100
weekdays : 170,000 rupiah bersamaan rm51
kalau nak pegi kena seharian baru berbaloi


 dekat farmhouse lembang macam2 binatang ada..pakai kupon dpt susu lembu free..tiket                          masuk 20,000 rupiah dalam rm7


kawah putih cantik untuk bergambar tapi bau sulfur dia kuat..yang tak tahan bau kena pakai mask..air ni kalau hujan bertukar warne biru..time panas warne hijau


ni dekat farmhouse lembang jugak..banyak                                tempat boleh shoot sini..


kalau nak g bandung dapat tiket flight murah lagi syok sebab boleh simpan duit lebih untuk shopping..haha..total perbelanjaan sis aritu include flight dengan hotel and shopping dalam rm1300..tapi siyes seronok kat sana..ada pulak perfume homemade rm13 je untuk 30ml..silap sis tak beli banyak2,boleh jual kat malaysia..dexandra pun entah entah ambil kat sana jugak..lepas tu jual kat malaysia mak aih sampai rm60..

ok..done lah untuk kali ni..nanti sis nak repeat ke bandung..sape nak ikut?

waalaikummussalam

30 May 2017

Aku dan Korea berpisah Tiada

assalamualaikum w.bt
annyeonghaseyo

kali ni setelah sekian lama tak menghupdate blog ni, sis nak review pasal negara yang sis berangan nak pegi (alhamdulillah dah sampai ke sana 2 tahun lepas)

korea dan kpop memang tak boleh dipisahkan..sebut je korea mesti orang cakap pasal kecantikan,grup2 idol dan paling penting pembedahan plastik..sis terjebak dengan korea ni sebab running man je..kebetulan adik sis tengok variety show ni, dia terkekek2 gelak, sis join la skali..dan tu jugak terjebak sampai la sekarang..sis kalau running man tu paling suka dengan kim jong kook..sebabnya senyum dia mata sepet lepastu badan pulak alahai tough giler..cair sis dik..pernah angan2 nak kawen dengan dia tapi dalam mimpi jer lah..hehe

start daripada rancangan tu, sis berjinak2 nak cakap korea..bahasa korea ni lembut, sedap didengar tak macam kita ni ha menyumpah bagai..masa sis kat korea dulu,sis suka dengan cara diorang..public transport kat sana memang superb..nak pergi ceruk kampung pun ada bas..tren dia pun efisyen..tak yah nak tunggu lama2

yang sis kagum satu lagi diorang kat sana dah la jalan berbukit, pegi keje pakai heels (kalau yang perempuan) tapi jalan nya macam kilat..sis kat sana pakai sport shoes yang flat pun lenguh..memang kental la diorang..patut la diorang betis keding je..ahjumma kat sana pun awet muda sebab diorang suka amalkan minum air masak banyak2..

tapi satu jer lah yang susah kat sana, makanan halal..kena pandai cari dan review mane2 blog dulu..yang femes ikan bakar kat dongdaemun..kami time tu cari tak jumpa sebab nya dia dalam lorong2 kecik..bak tanya diorang kat sana, memasing tak pandai speaking..nak tak nak kami pusing2 je lorong2 kecik sampai  la jumpa..kat situ ramai order ikan cermin dengan markerel

kalau korang nak beromantik boleh ke nami island..time kami pegi tu alhamdulillah ade lagi salji,merasa la jugak winter sonata nye..hehe..tapi sebab kami berdua pompuan tak romantik sgt la..untuk souvenir kami ke namdeamun,ada eonni tu pandai cakap melayu sikit2 lepas tu souvenir dia pun murah2

banyak tempat2 menarik dekat sana..sia nak letak gambar sis kat sana tapi nanti sis sambung sebab tak pandai nak letak gambar dalam blog..masih lagi dalam proses nak belajar..hehe


ni je gambar yang sempat jumpa dalam phone
im at nami island


sekian..annyeonghijumuseyo


20 February 2012

::boleh tak saya nak jadi model::

phuiii

tak boleh blah kan. tapi kenkadang bila tengok membe dok posing sana posing sini terasa la hai nak jadi model.. tapi takde orang nak ambek saya jadi model.. maklum la,muka saya tak lawa sangat.. tu pasal takde orang nak offer saya jadi model.. hahaha.. 

- angan2 mat jenin la kau zakiah oiii -

hehe.. phuiii!