25 March 2011

"1st Contest Dari xcyber : Pose Depan Cermin"

assalamualaikum..

ahah.. contest lagi.. kali ni by AM.. 


TEKAN SINI


due date contest ni 11.59PM pada 23 April 2011.. masa maseh panjang lagi.. jom la joim reramai.. aku nak letak gambar ni ah.. jeng2..


aku kat belakang sekali tu.. ahah




HADIAH :
Hadiah berupa wang tunai untuk 3 pemenang terbaik.. WOW!!



nak tag:


  1. http://sayetetapsaye.blogspot.com/
  2. http://cikyuyue.blogspot.com/
  3. http://nizamk.blogspot.com/
  4.  http://jarijemariemas.blogspot.com/

fuhhh.. siap.. hehe


SEGMEN: AKU KAKI BLOGGING

assalamualaikum..

ahah.. mau join itu segmen pulak.. bukan dari BA tau tapi dari rakan seuniversiti aku.. kenal pon dalam blog ni je.. gerangan nye sila JENGUK SINI.. meh kite reramai memeriahkan bloglist dan kenal2 antara satu sama lain.. =)




tapi.. kalo nak join mana2 segmen tak terkecuali ada syaratnye.. kena jawab soalan ma.. hehe.. jom tengok jawapan aku.. terbaek dari ladang ayam aku la.. ahah


  •  usia blog korang?
ahah.. almost 5 month macam tu la.. baru je lagi.. 
  • dalam 1 hari berapa entri korang post?
actually ikot mood la.. kadang2 kalau terlampau rajen sangat sampai 10 4 entry di update dalam sehari.. tapi entry pasal contest, GA, segmen je yang banyak.. haha
  • apa yang best tentang blog korang?
menarik la sangat kan.. uwaaa.. haha.... best nye blog aku ni sebab adanye aku la.. erk!!
  • cara korang berblogging dan promote blog?
biasanya aku promote blog ni dengan cara join mana2 segmen, GA dan contest.. sebab time ni la orang nak menjenguk blog kite even tak baca entry sekalipun.. at least ade la jugak orang datang kat blog kan.. huhu
  • blog yang korang suka serbu?kenapa?
banyak kot.. tapi yang biasa diserbu red-kamikaze.blogspot.comaliefcmoi.blogspot.com dan tak terkecuali http://www.benashaari.com/ sebab entry2 diorang ada yang membuatkan aku terbahak2 nak2 si alief tu.. haha..
  • impian korang dalam dunia blog ini?
kalau boleh nak sentiasa berblogging even dalam keadaan busy sekalipun.. and then nak blog ni disukai suatu hari nanti baek dari segi entry mahupun yang lain.. insyaALLAH..


24 March 2011

Saya Dah Cukup Umur..

assalamualaikum.. 

akhirnye layak jugak aku daftar sebagai pengundi.. terharu, suke, gembira, hepi.. tak tergambar dengan kata2.. suke kot.. kalu dok caye tengok bawah.. haaaa.. 



hahaa.. boleh kawen doh lagu ni neh.. hahahha.. sape2 hok rase die layok doh mengundi pegilah daftar cepat2.. amanah ni.. kate nok pilih pemimpin berkaliber.. orang suruh daftar, malas.. pah mule la ngata ngarot ke pemimpin.. berat sungguh orang zaman leni.. mane2 hok daftar doh tu, meh check sini -------> SEMAK DAFTAR PEMILIH.... 

p/s:tetibe in mood nok ngundi plop.. ahah!!


Contest Adik-Beradikku Yang Cute

assalamualaikum..

dapat jugak menhapdet entry.. tapi entry contest je lah sebab intenet sangat "laju" okeh..




FYI, boleh KLIK SINI kalo nak join ye.. tarikh tutupnye 10hb april.. sempat sangat tuh.. jom reramai join.. baru meriah.. aku nak letak gambar sinun la.. pandang bawah.. hehe



hehe.. sebab ape gambar ni dipilih??sebabnye saya rase time ni time kitorang dapat gathering bersame2 and rase diri kami kiut.. keh2 ---------> perasan kejap.. pose itu yang membuatkan kami hepi dan ala2 kiut gitu.. hehe.. i like dis picture..



PIKALURVE GIVEAWAY by syafiqah hashim

assalamualaikum.. 

fuhhh.. aku ni tak penat ke join GA je.. ye la, asyek tak menang aje.. nak join lagi lah.. 



TEKAN SINI kalau minat nak join ye.. jom2..




koleksi shawl aku memang banyak la.. macam2 ada.. haha.. shawl yang dipakai dalam gambar tu sejenis shawl pashmina 2 in color.. match color grey and pink.. suka ngat pakai shawl ni sebab dy lembut gitu.. murah aje, rm10.. kat jalan tar aje belinye.. hehe

next, nak tag orang2 yang suke pakai shawl la.. si fathiah dan si yue.. dua2 si cantek manes kawan saya.. hehe

siap dah.. papai =)


18 March 2011

Berjaya Menghasilkannya.. haha

damn la internet ni.. saje je kan.. jeles ngan aku la tu.. taknak bagi aku updet entry.. siyesly semenjak dua menjak after tsunami, intenet jadi lembap.. bukan setakat lembap tapi tak boleh langsung.. tu nak marah tu.. ehmmm.. tak pasal2 jadi lari dati title entry pulak..

arini entah ape kebende la mimpi aku.. aku nak masak tomyam.. haha.. hajatnye nak g ambek duit kat bank je tapi tetibe kaki ni ringan nak ke kedai beli barang2 nak wat tomyam.. bukan kemain laju jalan sebab nak tunggu bas memang aku ni jadi gila dulu la.. bas pon lembap.. alkisah,terjadi la tomyam seafood pukul after maghrib tadi.. haha.. first time buat ni sepanjang dok kat kolej.. ni aku kebas rice cooker rumet aku.. nak update ni pon guna laptop ngan broadband dia.. tenkiu2 rumet =)

jom tengok macam mana rupa tomyam yang aku bikin ni.. haha.. siyes korang akan terliur =)


bahan2 : udang, sotong, cendawan, tomato, bawang besar, serai, fish ball, daun limau purut


kiub knorr tomyam


tomyam sedang dimasak


nak buat telur dadar tak jadi sebab rice cooker kecik sangat.. jadi telur hancur.. hehe


my menu dinner : telur, tomyam seafood & cendawan, budu


yang lengkap punyer.. haha.. sedap =)


haa.. terliur tak??simple je.. cukup la untuk aku sorang.. 2x makan laok ni neh.. jimat dah kat situ.. and aku ada simpan jugak bahan2 untuk esok.. tomyam lagi esok.. hehe.. 


( hmmmm.. bile la nak buat spagetti ni.. dah berkurun dah tersimpan ni.. prego mahal sangat.. ade sape2 nak sponsor tak??haha. )





17 March 2011

Penghargaan..

assalamualaikum..

ni entry pendek aje okeh.. entry ni aku buat khas untuk ALIEF SI MUNCUNG MANIS sebab dia sudi buatkan header yang simple look nice untuk aku.. header kat atas tu dia la yang buat.. thanks very2 much alief.. korang pegi la usha blog dia.. baca entry blog dia yang memang kelakar giler.. siyes si alief ni memang sengal.. hahaha.. maap ye alief terpakse cakap anda sengal sebab memang dah betul.. keh3 =)

thanks again.. 


BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

assalamualaikum..

fuhhh.. BA ni memang suka bikin segmen mencabar tau.. haha.. banyak betul idea dia.. macam mana nak jadi seperti dia ye.. hmmm.. 






kita jawab soalan dulu..


  1. Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?
    tak terbilang berapa banyak kali jatuh cinta.. hahaha.. aku ni kalau jatuh cinta tak kira kan fizikal sangat.. yang penting dia ikhlas menerima aku dan  tau menghargai.. 

  2. Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
    tidak sama sekali.. sebab sepanjang aku kapel, even hensem ke tak ke same je curangnya.. haha

  3. Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
    erkkkk.. bahagian kepala sebab aku lebih suka orang yang berambut pendek tapi bukan botak.. haha

  4. Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?
    amat setuju.. makanan isteri kan sedap.. mana tak bahagia.. 

  5. Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..
    sesetengah lelaki kacak kaki perempuan sebab dia bajet diri dia hot sangat kan sampai semua perempuan gila2 kan dia.. padahal dia tak tau perempuan tu pon kaki lelaki.. haha.. tak semestinya semua perempuan cantik materialistik.. depend kat perempuan tu la.. kalau yang jenis nak kapel ngan orang kaya je,memang materialistik la tu..
     
  6. Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..
    lelaki idaman??ahah.. kalau boleh aku nak yang macam adam dalam cerita ADAMAYA tu.. pastuh akasyah dalam LBS.. romantik,pandai jaga hati perempuan,sabar,hormat orang tua,menghargai pasangan,ikhlas dan jujur.. siyes aku suka watak diorang tapi bukan pelakon nye tau.. pelakonnya aku tak berapa berkenan sangat.. haha

  7. Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?
    buat masa ni tak berapa puas hati sebab aku baru aje break.. mana ada pakwe da.. haha.. kalau ditanya pasal ex,aku suka dia even kami dah takde jodoh.. huhu..

  8. Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?
    tak sebab kata orang aku sangat kurus.. miahahaha

  9. Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?
    depend.. tapi tak payah la sampai ke tubuh badan nak kongkong.. agak2 la kan.. kalau nak bahagia,terima la pasangan seadanya.. 

  10. Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..
    kalau makan produk kurus tapi makan nasi sampai 4 pinggan.. kfc,mcd,pizza semua dibeal.. baek tak payah.. buang duit je.. 

    tu pendapat aku.. korang pulak macam mana??jom join SINI sebelum terlambat..


16 March 2011

Cardigan Untuk Dijual..

assalamualaikum..

hai pengunjung2 blog saya.. hari ni saya nak menjual cardigan kat reader2 di luar sana.. murah aje dong.. kain sedap dipakai.. 

kategori a : rm20 include postage dalam semenanjung sahaja


grey


stripe green white


stripe grey


stripe blue


black


blue black


stripe pink brown


purple blue


pink bercorak


dark green


kategori b : rm25 include postage dalam semenanjung sahaja ( berpoket )


grey cotton


grey kain licin


blue


dark blue


blue


brown


maroon


stripe orange


blue terqoise 

kalo berminat, boleh pm saya kat my fb.. www.facebook.com/zakiah.ghani..  tenkiu =)


15 March 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN


assalamualaikum..

tadi masa aku tengah usha2 blog BA, dy ada buat segmen kot.. kali ni gathering blogger ikut negeri pulak.. siyes, ramai giler yang join... aku pun jadi nak join jugak la.. 


TEKAN SINI

tekan banner tu kalo nak join.. dah join kena la ikot syarat ye.. hehe


1. Sila ceritakan latar belakang anda ..
  • lahir kat jerteh
  • sekarang umo 22 tahun
  • bakal menamatkan pengajian di UPM bulan 5 2011.. insyaALLAH
  • mudah friendly dengan orang even baru je kenal =)
  • suka menonton sukan (ASIA, SEA, KOMANWEL GAMES, PIALA MALAYSIA, PIALA FA, PIALA SUPER, LTDL  & seumpamanya)
  • minat netball, olahraga, badminton, sudoku, matematik



2. Profesion anda sekarang ?
masih lagi student dalam bacelor sains (alam sekitar) di UPM Serdang dan bakal bergraduat Oct 2011.. mudah-mudahan.. amin



3. Blog favourite anda .. kenapa ?
banyak.. tapi yang feveret lebih kepada blog yang sempoi, santai, simple baik dari segi layout mahupun entry



4. Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?
blog yang amat berat, ada lagu yang membingitkan telinga dan layout yang terlampau 


5. Impian anda terhadap blog anda ..
hopefully blog ni disukai oleh orang ramai.. 



buat sesiapa nak join, jom la.. TUTUP : TENGAH MALAM NI ( 15/3/2011 )..



.1st give away AKA contest from Rosieee

assalamualaikum..

lagi GA aku mau join.. hahahahahahha.. GA kali ni kelolaan rosiee.. boleh TEKAN SINI kalau mau join jugak =)


SINI


bagus la dia buat GA macam ni sebab aku ni memang suke sudoku.. siap ada buku lagi.. tapi kali ni otak aku lembap sikit nak membolehkan jawapan.. tapi aku tetap tak berputus asa.. cuba dan terus mencuba sampai dapat.. akhirnya, jeng2.. ni lah jawapan dari aku.. check below:




warna warni gile jawapan aku.. haha.. mintak2 la betul.. aku sangat suke dengan sudoku ni sebab ia mengajar kita kemahiran berfikir.. tak semestinya orang yang suke matematik (macam aku ni) je yang boleh maen sudoku dan tak semestinya juga orang suka matematik ni cepat dapat jawapan.. tidak sama sekali.. semua orang boleh maen sudoku even orang tua, kanak2 sampaikan yang buta pon boleh maen(tapi aku tak pernah jumpe lagi la setakat ni).. hee.. 

dalam entry ni, rosieee ni suh letak video yang aku rase nak bagi kat dia.. so, aku pilih yang ni lah.. lagu rapuh by opick.. sejuk hati dengar lagu ni tapi tak insaf2 lagi aku ni.. haha.. hope u suke lagu ni =)




kita hidup kat dunia ni semua bergantung kepada DIA.. YANG MAHA ESA.. so, pokok pangkalnye, semua yang ada pada kite adalah milikNYA.. kita patut bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang.. walaupun kadangkala kita lupa dan alpa akan rezeki yang dikurniakan kepada kita.. sama juga dalam ibadah dan perkara2 lain.. daripada ALLAH kita datang dan kepadaNYA kita kembali.. 



wassalamualaikum w.b.t..


14 March 2011

Cool Wif Sunglass

assalamualaikum..

teman nak masuk GA lagi sebab tak pernah menang pon sebelom2 ni.. haduiiii.. frust menonggeng.. kali ni teman nak masuk GA kelolaan PINKY MOMMY yang comel lote dengan sunglass nye tu.. tak caye???meh tengok gambar bawah neh..


JOIN SINI

haaa.. kan dah kate comel tadi.. tak caye.. teman masuk ni bukan ditag oleh sape2 tapi time teman g usha blog EMMIE, terjumpa GA ni.. so teman join la cepat2 sebab due GA ni 19 March.. tak lame dah tu..

sejak teman suke bergaya ni, macam2 teman beli termasuk lah sunglass ni.. dah ada sunglass tu, kalo pegi kluar mana2 mesti bawak sebab nak bergaya la.. hehe.. so, arini teman nak letak gambar ni.. 


time pegi sambut besday kawan kat Midvalley


ahaks.. cool kan..  keh3.. nak tag ALYN ZAKREE dan HANIZ.. gudluck =)



13 March 2011

[KAMIKAZE] Aku nak join bloglist Kamikaze !

assalamualaikum <nada sebut macam saiful nizam si husband aida gadis melayu buat>

di pagi yang syahdu bertemankan air neslo.. haha.. mula la tu nak berpuitis2.. geli aku.. kih2..aku memang sengaja nak join segmen dy neh last day punyer.. saje bagi peluang kat orang laen join dulu.. heroin steady la lambat2 ni.. bia lambat asal selamat.. hahaha.. over pulak mamat neh letak syarat banyak2 tapi nevermind, aku tetap nak join..  hehe


dulu UMAR FARUQ, sekarang MR.KAMIKAZE


nak tau tak ape syarat2 nye kalo nak join.. jom pandang bawah

1. Buat entri khas bertajuk : [KAMIKAZE] Aku nak join bloglist Kamikaze !

--------- > sudah siap

2. Amek header aku dan linkkan ke entri ini..
--------- > sudah jugak pak

3.Sila follow blog aku dan like pada page >> INI
------- > bisa diatur.. sudah like dong

4.Tag 2 orang blogger dan make sure diorang tahu.. Kalu tak tahu aku gigit korang.. 
--------- > anan & nally

5.Tinggalkan url korang kat bahagian komen entri ini...
-------- > dah

Tarikh tutup peluang keemasan ini adalah 11.59pm ( 13hb Mac 2011 ).. buat blogger yang singgah blog ni, sila2 la join.. FOC je..