25 November 2010

Sukan Asia part II

haishhh.. sedar tak sedar lagi dua hari sukan asia kat guangzhou nak melabuhkan tirai.. setakat ni malaysia dah dapat 9 emas, 16 perak, 11 gangsa.. edisi kali ni amat mengagumkan dan peningkatan yang lebih baik buat kontinjen negara selepas mencapai target pingat emas yang dibuat dan pungutan pingat emas edisi kali ini melebihi pingat emas yang telah dicapai sewaktu sukan asia doha, qatar 4 tahun lepas.. antara penyumbang  pingat  emas pada kali ini termasuk skuasy ( 3 emas ), karate ( 2 emas ),bowling ( 2 emas ), berbasikal trek ( 1 emas ), wushu ( 1 emas ).. manakala penyumbang pingat perak dan gangsa adalah dari sukan pelayaran, badminton, wushu, sepak takraw, hoki, skuasy, terjun, karate, billiard, ekuestrian, berbasikal trek, menembak, bowling.. 

kebangkitan skuad hoki negara yang mara ke final amat dipuji.. begitu juga dengan bola tampar wanita yang mara ke separuh akhir buat julung-julung kalinya.. pasukan ragbi negara juga memberikan satu peningkatan yang baik.. 

pencapaian kontinjen negara kali ini sangat membanggakan aku sebagai rakyat malaysia.. tapi, berbekalkan 2 hari lagi, malaysia berkemungkinan meraih pingat lagi dalam acara terjun menerusi pandalela rinong, gimnastik berirama, lompat galah wanita, 4x100meter wanita.. so, ayuh kita doakan kejayaan atlet2 negara kita yang masih bertarung di pentas sukan asia guangzhou ini.. MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA~


mood : jadi pengulas sukan kejap.. hahahah :p

Hensem vs Cantik

hensem dan cantik tak beerti bahagia.. tapi manusia zaman sekarang tak sedar akan semua itu.. yang aku perhatikan, kebanyakannya mencari pasangan yang hensem atau cantik semata-mata.. kalau lelaki, asal tengok perempuan dahi licin je, terus nak berkenalan.. sama jugak perempuan.. pastu, sampai bila orang hodoh nak bersuami kan??

tu pendapat aku je, tak tahu la pandangan korang macam mana.. sampai ada orang sanggup buat pembedahan plastik, botox, buang lemak la sebab nak cantik.. tak guna semua tu.. kita sebagai manusia yang hanya wujud sementara sahaja di dunia ni sepatotnya bersyukur dengan kurniaanNYA yang telah menjadikan dan menciptakan kita sebaik-baik kejadian.. 

so, buat masyarakat kat luar sana.. tak payah la buat pembedahan semua sebab kecantikan je dan buat yang rasa dia cantik, tak payah dok bangga sangat dengan kecantikan yang ada sebab DIA akan tarik juga suatu masa nanti.. renung2 kan dan selamat beramal.. 

untuk rujukan : nak cantik??

tq :-)


21 November 2010

Jiwa Sukan Berkobar-kobar





Arini aku nak coretkan sedikit pasal sukan asia kat guangzhou..  masa sukan ni dah start, aku tak tahu la pulak ada live kat tv1.. so, lambat sikit la aku ikuti sukan ni.. aku ni minat sukan.. minat gile la.. sebenarnya, dalam entry kali ni aku lebih nak bagi appreciation buat atlet2 malaysia yang bertungkus lumus mengerah keringat semata-mata nak menghadiahkan kilauan pingat kepada negara.. aku memang bangga la jadi rakyat malaysia.. so, bila aku tengok sukan ni nak2 bila time dia tunjuk wajah2 penyumbang pingat negara, mengalir la air mata aku.. aku terharu sebab mereka menang.. aku bangga dengan semangat yang ditunjukkan oleh atlet negara tak kira menang atau kalah.. so, aku sebagai rakyat malaysia pon turut mendoakan kejayaan diorang dekat sana.. ok.. wajah2 kat bawah ni merupakan atlet yang telah mengharumkan nama negara.. tapi yang kalah tu, jangan putus asa.. perbaiki di masa akan datang.. 


Atlet pertama sumbang pingat emas buat negara, Chai Fong Ying


the pocketrocketman, Azizulhasni Awang.. 


emas ke3, Alex Liew & Adrian Ang ( xingat nama sorang lagi ).. hehe


emas ke4, Datuk Nicol Ann David


emas ke5, Azlan Iskandar


pingat perak billiard 8-ball, Ibrahim Amir

Quzandria, perak ekuestrian kategori dressage

pingat perak keirin, Josiah Ng

Datuk Lee Chong Wei.. perak badminton single


regu perak, Koo Kien Keat & Tan Bong Heong


gangsa wushu, Cheau Xuen


dressage berpasukan dapat gangsa

Qabil Ambak, gangsa kategori dressage


Nur Suryani, gangsa menembak

Pemenang pingat perak & gangsa ada 3 lagi ( perak:sepak takraw berpasukan, perahu layar (Dinghy Optimist lelaki) & (Double Handed Dinghy 420 wanita).. gangsa:xtahu sebab xtengok ).. aku tak jumpa dia punyer gambar.. hehe.. apa2 pon, tahniah buat diorang semua.. i'm very2 proud of you olsssz.. buat rakyat malaysia, doakan kejayaan atlet2 kita di sana ye.. MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA, yeahhhh!!!



kalo xbest xpayah bace ye readers blog.. huhu:D

Menghilangkan Tension Yang Tak Berapa Nak Stress..

Assalamualaikum & salam sejahtera..

Huh, akhirnya dah habis paper exam final aku.. wah, suke gile tapi agak tension la jugak sebab exam pagi tadi aku tak boleh jawab.. uwawawa.. gile die punya soalan, agak mencabar keremajaan aku la.. hahahha.. memang beb, soalan die macam kami ni dah ambek phd kot.. aku ni, kalau exam pasal fakta-fakta mana la aku reti sangat kan.. auta boleh la.. tapi, lantak la.. jawab pon sudah, dah abes pon.. masa mana boleh undur balik kan.. huhu

Sempena meraikan penghabisan exam kami bagi semester 5 ni, dalam pukul 12.00pm, aku bersama membe2 aku merancang ( bukan rancang pon, memang dah nak kluar.. haha ) ke midvalley sebab nak hilangkan kepuasan duduk kat kolej ha.. kami ni tak boleh duduk kat kolej lama2, naik kematu punggung kami.. ahaks.. so, kitorang pon keluar la ni.. sammpai je sana, kami ronda2 kuala lumpur dulu.. pastu perut aku dah mengeluarkan pelbagai jenis lagu dah, lapar beb.. teros pegi membedal @ melantak kfc.. maklumla kami dah lama tak makan, mengidam.. tapi bukan mengidam sebab pregnant tau, jangan salah faham korang:-)

Lepas siap membelasah ayam2 yang sedap sungguh tu, kami pegi solat and then memulakan operasi kami iaitu... jeng2, bergambar.. hehe.. pantang jumpe tempat2 cantek beb, ambek gambar teros.. kami ni kaki gambar :D

Settle bergambar, kami blah la dari situ.. dok lame2 kat situ lagi tension, ramai nyah orang kat sana.. pening2.. semua bangsa ada, satu malaysia la katakan.. 


berjaya jugak aku pakai shawl ala2 siti :-)


hahha... aku gelak sorang2 tengok gambar ni.. kanak2 ribena :-)

model permata hijrah sekejap.. ahaks~

nak amek gambar LV kat belakang sebenarnye.. hehe
 
yang ni gambar xboleh bla kan, siap ada effect kat tangan aku.. ajaib tu.. huahuahua

comey.. like to be fren wif them.. ika, anan & kirah~
Agak enjoy jugak la kitorang tadi.. tapi kalau la duit belambak dalam poket kami, alamaknya terlebih enjoy la pulak.. semua bende nak beli.. tambah2 pulak ada sale.. lagi la berpinar2 mata kami ni ha.. hehehe.. nway, memang best r keluar dengan diorang ni.. sporting habess.. frens forever la :-)


 

19 November 2010

Final Year Student..

Pejam celik pejam celik.. dh tiga tahun rupenya ak belajar dkt upm ni ha..  ishhh, kejap je mase.. esok last paper exam ak for dis semester.. wah, cepat nyer.. mase first2 masuk sem5 dlu, selalu je ak cakap "lambatnye abes sem".. tup2, 14minggu belajar dh abes.. rindu lak kt lecturer2 neh.. hehe.. so, sekarang neh ak ngah on the process nk kena siapkan final year projek ( FYP ).. hadoii, cakap sal fyp memang sgt pening.. pening nak wat lab nye, nak kene wat thesis nye.. jiwa kacau kejap.. huhu

Esok last paper tapi ak macam org x amek exam lak.. rilex gler.. hahahhaa.. biase beb, study last minit.. result pon cam agak2 last jugak la.. pastu lau jumpa ak punye PA ( penasihat akademik ), mula la menggelabah.. mn x nye, asal masuk ofis dy je, mseti dy cakap camni "ha, zakiah.. result berapa?.. kenapa turun ni, blablabla, potpetpotpet".. hehe.. ak pon ape lagi, diam je la.. last2 ak blah.. hahahhaha.. jht ak kn.. 

Ak punye PA tu mude gile, xkawen ag.. pandai seyh.. xsilap ak, dy bru je abes wat phd.. tapi kalo bab belajar atau nak mintak signature dy memang  ak pikir 4,5 kali.. sampai depan ofis dy, nk masuk ke x, nak masuk ke x.. nervous seyh.. dy xgarang tapi dy punyer sindiran tu memang perghhh.. terasa la wei.. menusuk lubang jantung.. hahahaha

Balik plak sal fyp ak neh, bile masa ntah nak buat lab experiment neh.. asyik2 tangguh je.. nak jumpa ak nyer supervisor pon ak takot.. kalo jumpe mesti la dy tnya sal fyp ak.. dh stat ke blom.. kalo ckp xstart ag, alamaknye kena potong markah la ak.. xnak wei.. sebelom exam final aritu pon dh kena warning dah kt dy.. dy cakap "kalo malas, saya x teragak2 nak potong markah".. wallawe, takot2.. grrrrrrrr!!

Pastu, aritu 10.10.10 ( beautiful date ), ak p lah  konvo upm yg ke34 kt dewan upm la.. perghhh, asal turun dari bas je, ak dh rase bahang konvo tu.. suke, girang, berdebar .. semua ada.. macam ak lak konvo kan.. ahaks.. p memang ak x sabar la nak konvo.. rase cam nak konvo aritu jugak.. kalo boleh.. huhu.. p ak sabar je lah, ag satu sem je.. yuhuuuuu~

Korang doa2kan lah ak grad tahun depan.. InsyaALLAH, amin.. xnak dowh extend, penat seyh asyik blaja je ( macam la kuat study ak ni ).. hahaahah.. p tobat la, ak dh malas nak blaja.. ak nak keje.. tp kalo ak dapat offer yg bersangkut paut or teros kerja pas blaja like kpli, dpli.. memang ak akan blaja balik.. penat pon penat la.. jnji habuan kerja dah sure2 dapat.. kan2~~

Harap2 apa yang aku impikan selama ni akan tercapai.. ape??korang nak tau ape impian ak??hehehe.. impian biase2 je..just doakan ak yep kawan2..

Hmmm.. dah la kot.. ak xtau nak merapu ape dah.. tq sudi bace :-)








18 November 2010

Ak Jwb Je..

Hahahhaha.. ak xtau pe jadah kene jwb mende ni ha.. tp sbb ak kene tag o dipakse oleh mija , so aku bt la.. hehe

Apa benda yg paling penting dalam hidup?
hmmm.. menggembirakan parents, family dgn kejayaan yg cemerlang dlm idup..

Benda terakhir yg korg beli guna duit sendiri?
megi, telur, cucur udang n bilis adabi.. sbb esok tu rye aji, dh tau kedai mesti ttup.. hahha

Tempat ingin melangsungkan perkahwinan n tema perkahwinan
dlm rumah suda..cra kg..  pokai dowh nk wt tmpt mahal2.. nt xpasal2 kawen pkai kain batik ng kain pelikat je.. hahahha

Adakah korang sedang bercinta sekarang?
erkkk.. hehe.. ye :D

Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
kui3.. hingga hujung nyawa la

Novel/buku/majalah terakhir yg korang beli?
hmmm.. yg ak ingat novel adam & hawa p xingt ble

Antara mak n ayah mana lebih mesra?
dua2.. ak ni x berat sebelah.. hehe

Namakan org yg korang betol2 nak jumpe dalam hidup?
arjun rampal, jugal hansraj n azizulhasni awang.. yuhuu~

Adakah korang basuh baju sendiri?
of cos.. tp kalo blik umah kak long ak, bibik dy rjen lak bsuh tnpa ak suruh.. 

Tempat yang korang betol2 nak pergi?
tempat yg ak impikan selama ni, PERTH.. 

Pilih satu,peluk atau cium?
malu la nk jwb.. hehe.. tp dua2 ak mau


3 benda tentang org yg tag korang?
- cun
- pemalu kalo serempak ng ak tyme date ng pakwe dy.. hahahha
- org kuat kolej.. kuat ke??hehe

Benda yg korang sayang sgt2 dlm hidup?
family, stdy n spesyel 1 :D

Lagu paling suka n selalu dengar?
ak ni ske lyn sume lgu jiwang xkre singer dy malay o indon o mat salleh.. lgu bollywood pon ak lyn gak.. 

Bila tarikh lahir n kat mana sambut tahun lps?
11 jun 1989.. kt kfc je, tu pon akak ak yg organize

Blogger korang nk tag?
yuli
an


17 November 2010

Sukan Asia...

Wahh.. semangat gle ak kan nk cite sal sukan asia kt guangzhou ni.. ak ni jenis yg mnt sport, so mn2 sukan x kire la SUKMA, SEA GAMES, OLIMPIK GAMES, COMMONWEALTH GAMES atau ASIA GAMES.. sume ak tinjau.. lam tv n paper je la tp.. hehe.. so, arini ak ske n bangga dgn pencapaian atlet2 malaysia kt bumi china sna tu.. masing2 dh tunjuk kehebatan diri dh.. n finally di hari ke5 sukan asia ni berlangsung, malaysia dh dpt 2 emas, 3 perak, 4 gangsa.. wallawe.. cantek kombinasi nombor ni.. harap2 pasni dpt la atlet2 malaysia tambah ag koleksi pingat xkre la wane ape pon.. ak pon nk ucapkan semoga maju jaya kt u olss semua..

N lam crite2 sukan ni, ak nk wish tahniah kt azizulhasni n atlet wushu wanita malaysia ( bajet diorang dgr la ni.. ahaha )  sbb dh sumbang emas kt kontinjen kite..xlpe jga bt quzandria, qabil ambak, nor suryani, ibrahim amir, atlet wushu wanita yg mng gangsa tu ( sori x ingat nm ), josiah ng, atlet ekuestrian berpasukan.. korang mmg wira negara la beb..

Tp ak sbgai rkyt malaysia yg sejati, wahhh terlebey sudaa.. hehe.. doakan kejayaan atlet2 malaysia laen dalam misi memburu 8 pingat emas di sukan asia ni.. caiyokk2 korang.. selamat maju jaya.. adios~

Eh2, sblom tu ak nk link sket la bt sape2 nk tau sal kejayaan azizulhasni ni.. dy mmg POCKETROCKETMAN la.. i loikeee.. 

 

adios amigos.. arigato gozaimas~

p/s : xnk bc tutup mate.. hehe.. yg bc ntry ni, tq :D

16 November 2010

Exam Punyer Pasal....

Waaaaaaaaaaaaaaaaa.... first skali ak nk nanges kuat2.. sbb ak xpat blik rye aji kt kg.. sdeh weh.. first tyme dowh ak rye d perantauan neh.. even rye aji je, tp rye aji kt kg ak ibarat rye pose kot.. meriah ng ayam, itik, lembu, kerbau nye.. hahaha.. merepek je ak ni.. tp mmg btol la, ry aji kt kg ak best.. ad korban, rewang sket2.. leh tgk org korbankan lembu.. wt rendang, ketupat, tapai sme2.. best woooo.. tp ak kt sini, kt upm.. ak nk balikkkk!!!

Sbb ap ak xblik.. why?why?why?.. ha,try tgk title ntry ak neh.. sbb exam la.. pe ag.. eiiii,mrh neh mrh.. ek bru pas exam kot tyme tlis ntry neh, 2nd last paper.. 20hb neh ak ag last paper.. kalo la exam abes awl.. ad kt kg dh ak skrg.. jeles n sdeh tgk org laen smua dh angkut beg masing2 blik kg..  sob2 :-(

Dh la kna rye kt u, tmbah lak exam td xleh jwb.. haisssh, sdeh btol.. teringin plak nk wt slm perantauan ltk lam Berita Harian.. hahahhaha, cam la dk obesi ak neh.. 

Tp ak nk sgt mkn dgng lembu kt kg ak.. mkn masakan mak, family n org kg ak wt.. sdp.. exam, apsal la menyedihkan kami.. sblom ni ak selalu ak abes exm awl, sem ni je tetibe pelik sket.. dh2 nk final year, sume lmbt.. ishhhh..

Hmmmm.. dikesempatan neh, ak nk ucapkan salam aidiladha bt perantau kt luar sna, jgn sdeh2 ye.. kte berjuang  berkorban demi mencari ilmu.. bt yg berada di kg, mak ayah adik abang n kakak ak yg xblik jgk, salam aidiladha.. mkn ketupat, dgng lembu tu jgn lpe ak di sini.. huahuahua~

SALAM AIDILADHA BUAT SEMUA UMAT ISLAM..

12 November 2010

Yang Indah Itu Cinta



Yang indah itu cinta.. tp kalo x indah, adakah cinta jgk??huhu.. cinta bertepuk sebelah tgn mmg menyakitkan.. mybe lebih sakit dri putus cinta o maybe x.. ak xpernah rse so ak xtau nk ckp cmne.. tp ak bleh rse yg ia amat menyakitkan bila org yg kita syg dh x endahkan kite kan.. so korang yg bercinta, hayatilah video yg kt ats ni btol2..

Sakit tu mmg.. tp dh xde jdoh.. nk wt cmne kan.. ALLAH tarik seseorang yg kte syg sbb DIA nk anugerahkan seseorg yg lebih menyayangi kita..cuma lambat o cepat je.. just wait n see..

tp, ble ad gf/bf.. ad lak timbul syak wasangka la cemburu la.. yg tu mcm mn plak??even ak sndri pon dlu selalu mencurigai bf ak.. tp alhamdulillah skrg dh ok..
hmmmm.. bt reader2 blog ni jika ad, cuba tgk & hayati video yg spesel ak upload kt korg.. ucaplah kata maaf bt pasangan anda jika anda selalu mencurigai nya.. bg ak, curiga mencurigai xslh tp bia kena pd tempat.. pandai lak ak.. ak cte ni berdsrkan pengalaman.. sbb sikap xpercye tu la yg bt kte slalu bergadoh ng pasangan kte kan3??

theeeee :-)

http://www.youtube.com/watch?v=-Ugpqu6RvSk

kalo nk tgk, korang tkn la link ats tu... sbb ak nk mskkan vdeo ni xjd.. uwaaaaa :-(

After tgk vdeo ni, nk ckp to my MR.RIGHT dats, i'm sorry :-)

Sape Nak Kawen

  

shantekk nye cincin ats tu kan.. ni dh pengaruh ak nk kawen awal ni.. hahahah.. gatal lak..  sape la xnk kawen kn.. smua org nk kawen cuma masa je yg membezakan.. tp ak nk kawen awal, waaaa..  gedixxx tol ak.. mau dihalau dri umah lau ak kawen awl btol2 neh.. thun dpn dh abes stdy, insyaALLAH.. after dats, ak nk start cri keje la.. nk kumpul duit wt kawen.. ishhh ak ni, x abes2 kawen.. hahahah.. rmai kwn2 sebaya ak dh kawen, ad ank dh pon.. comel2 lak tu ank2 diorg.. jeles ak.. minx2 ank ak pon comel2 nt.. aminnnn.. kuikuikui.. seronok jek ak lau cte bab2 kawen ni.. suke kot.. tp, sape la si MR.RIGHT ak kn.. hmmmm, target ak nk kawen ad la lam 5, 6 thun ag.. awl2 sgt mak ayah ak xbg.. xpe la lmbt2 pon, leh ak kumpul duit byk2 n then beli kereta sebijik.. wah, tggi angan2 ak.. hahhahahah.. 



Ni la ak.. x shantekk kan.. biase2 jek.. tp ak xkesah la sal cantek ke x sbb nt masuk kubur jgk.. kulit pon berkedut gak nt.. hahahahahah.. klo lam cintan cintun ni, bg ak rupa paras xpenting.. jnji ikhlas, jujur & setia menyayangi pasangan masing2.. MR.RIGHT kt sblh tu sengaja ak kosongkan.. wt saspen.. hehe :D

11 November 2010

Meh2 Blaja Siam..

ha, sape2 la yg kt luar sn minat ng thailand, cte2 thailand ke.. mri dekat mri dekat.. arini ak nk sharing me"nyering"(pandai2 je ak wt imbuhan sndri, sori cikgu2 kt luar sn) sal bahasa siam neh.. ntah bakpe ak leh kenang nok blajo bhse ni, ngigau ke mende.. hehe..  pape je lah.. zasssss~

  1. khun naa-rak maak                   ---------> you are so cute
  2. khun suay maak                       ----------> you look so beautiful
  3. phom chawp kun                     ----------> i like you
  4. khuen-nii khun waang mai        ---------> are you free tonight
  5. phrung-nii phom jer khun         ----------> are you free tomorrow
  6. phrung-nii phom jer khun daai mai = can i meet you tomorrow
  7. khun yaak duem a-rai mai              = do you want a drink
  8. khun pen khon phi-set sam-rap phom = you are so special person for me
  9. phom yaak dai-yin siang khawng-khun iik-khrang = i want to hear ur voice again
  10. phom tuen-ten maak thii ja dai jer khun iik-khrang = i'm so excited to see u again

hahahhahaha.. dh la tu, stkt ni je yg termmpu.. ak pon bkn pndai ngat nk aja org, ni pon maen ciplak dri buku gak.. miahahahhaha..  selamat belajar n moga maju jaye~~~~~

10 November 2010

Test Tahap Kemerengan Anda.. hahhhaah

Kalau tak pas nie, ada something wrong ngan otak korang.

Short Neurological Test

1- Find the C below.. Please do not use any cursor help.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOCOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

2- If you already found the C, now find the 6 below.

999999999999999999999999999999999999
999999999999999999999999999999999999
999999999999999999999999999999999999
999999999999999999999999999999999699
999999999999999999999999999999999999
999999999999999999999999999999999999
999999999999999999999999999999999999
999999999999999999999999999999

3 – Now find the N below. It’s a little more difficult.

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMNMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMM

This is NOT a joke. If you were able to pass these 3 tests, you can cancel your annual visit to your neurologist. Your brain is great and you’re far from having a close relationship with Alzheimer.
Congratulations!

part 2

eonvrye that can raed this rsaie your hnad.

To my ‘selected’ strange-minded friends:If you can read the following paragraph, forward it on to your friends and the person that sent it to you with ‘yes’ in the subject line.
Only great minds can read this.. This is weird, but interesting!
If you can raed this, you have a sgtrane mnid too

Can you raed this? Olny 55 plepoe out of 100 can.

I cdnuolt blveiee that I cluod aulaclty uesdnatnrd what I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno’t mtaetr in what oerdr the ltteres in a word are, the olny iproamtnt tihng is that the frsit and last ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can still raed it whotuit a pboerlm. This is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the word as a wlohe. Azanmig huh? Yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! If you can raed this forwrad it

sape2 yg leh bc, sila komen kt entry neh.. selamat mencuba memeningkan kepala otak korang.. hehe

Bollywood vs Bola..

Nak cakap sal mende ek.. emmmmm.. ak nk tulis tjok entry ni sbb ak minat gile2 (tp x se"gila" org kt hospital bahagia ag la) ngan cite2 bolly n bola neh.. huhu.. mmg jarang jmpe ngn girl mnt bola.. bleh bilang ngn jari (tipu la tu).. hehe.. tp ak, mmg minat sgt la.. ak biasa lyn bola malaysia je, bola english cup, fifa xsgt.. tp piala dunia mmg ak lyn kalo ad live kt tv1 sbb umah ak xde astro.. miskin jeh.. nk tgk kt kedai, rmai laki lak.. malu.. nt tyme ak sorg2 je dk menyokong ha, org laen dh balik.. xke naya.. hahahaha~


Mujshe Dosti Karoge.. mksudnye "sudikah awk menjadi kwn sy".. cite ni sgt2 best.. mengenai persahabatan & percintaan 3 kawan yg sgt2 rapat.. dibintangi kareena kapoor, hrithik roshan, uday chopra n rani mukherjee..

Yg ni plak menyentuh sal elemen kekeluargaan.. menyedihkan.. sob2..   
pelakon pon mantap2..

         
      Ha, yg ni sape xtau mmg agak ketinggalan la.. femes kot cite ni.. 
LOVE STORY.. smpai wujud daun love tu.. ha, korang2
xpeseli lelaki2 kt luar sna yg cbe nk usha awek2 
          leh la try gna daun love (maple leaf).. tgk berkesan ke x.. petua ni.. hehe..


      

            Mengisahkan seorang adik yg mengorbankan cinta nya demi seorang akak.. 
               sayang punyer pasal kt akak..berkorban la.. tp kalo ak kn, xbuat kot.. 
      miahahahahaha.. jht tol~



        Tumpas se air.. wah, perasan nk nyanyi lgu industan tu.. padahal xreti pon,       
           eksyen.. hahahha.. Kuch2 Hota Hai, cinta 3 segi.. ak xske rani lam cte ni.. 
               tp even lam cte mn2 pon, mmg ak xske dy.. jht x??wahahhahaha..



Cite2 bolly kt atas ni kan, memang feveret ak la.. lau mohabbatein n mujhse dosti karoge tu, dh byk x dh ulang tayang dk tgk.. xserik doe.. sedih citer dy.. smpai ngn ak skali meleleh air mata.. feeling tu.. heheheehe..


Yang ni sal bola lak.. fanatik ak neh.. nk2 kalo team yg ak ske pat msk final.. final piala malaysia between kelantan ng n9 tu ( ak sokong kelantan ), akak ak je yg tau mcm mn seronok nye ak menyorak2 even tgk dpn tv je.. fuhh, semangat tuh.. akak ak pon dh pening tgk ak terlompat sn terlompat sni dk menyokong ha.. hahahahhaha.. seb baek la kelantan mng, berbaloi gak ak support.. hehe.. dlu ms ganu pat g final piala malaysia gak, seingat ak thun 2001.. bkn maen kepalang ag ak sokong, siap nk msk lam tv tu ha.. mak ak dh merepek dh, suh ak msk lam tv sbb semangat gile doe.. ganu pon mng gak tyme tu.. yippi yahuuu.. eh, lebih2 lak ak hepi.. hiho~


Kalo bola liga inggeris ni, dulu ak minat Manc. United.. p sekarang mereka maen cam hambar.. so, ak beralih arah lak ke Chelsea.. pemain2 chelsea pon hensem2 wpon dh tua2 bangka smua.. wahahahahaha.. lam Piala Dunia lak, ak paling ske team Jerman.. dri dulu ag ak minat Jerman.. diorang maen best, menarik.. tendangan pon shantek2..


DULU
SEKARANG

Tp pasukan bola Malaysia ttp ak support dri awl smpai sekarang.. never change.. tacing seyh.. hahaha (",)

Corat Coret Dialek Ganu

Post ni ak amek dri fb sape ntah, pinjam.. hehe.. last entry sal org klantan nk ckp KL, yg ni org ganu ckp KL lak.. selak ngange ak dk suke.. hahahha~

1.Semalan tidur tak pasang ubat nyamak.Habis merah-merah badan kena kentit nyamak

2.Eeee...banyaknya nyamak.Beberong

3.Banyaknya... pasu kat sini.Bercotet aret.

4.Nak fotostat kertas ni dua helai.Nak selalu

5.Saje je nak gerak sampah ni.Daun-daun berkuban anyaa.

6.Aku pelankun dengan centon ni karang,bengkok combon

7.Kenapa tak royak aku awal-awal?sentok karun pa..

8.Cuba buat lari baldi tu sekejap

9.Dahi aku bincut terlanggar pintu

10.Masam reban mempelan ini

11.Kak,keropok singget,buat samah-samah

12.Sorry,i tak sengeleng lalu kat sini.

13.Awak,tolon beli Meggi, belan-belan awak pergi kedai.

14.Engkau nak ke takmboh?

15.Awak,gula-gula ni sedap.Nak cuba sutir?

16.Abang,air kelapa satu."Air nya xde la dik,tak dan nak kerabat".

17.Eh,kacang ni,menempus pulak.


Bila Kita Minat Kat Seseorang (。^◕‿◕^。)

Korang semua mesti pernah alami di saat crush kan..  kalo dh minat, mesti kte

1) asyk brharap dia mncul dpan kite..kite dok bce jampi serapah mntak2 kita dapat jmpe dia.haha..

2) Pstu kalo dia lalu sbelah kte,kite mula pura2 xnmpak tapi dalam hati ‘aish…cepat la tego..ak dah jln punya slow ni’..haha..ak tau korg mmg cmni sbb ak la slh sorg tu..^.^

3) bile dia tego kite,dpan dia mke maintain je..tnye dia cm kwan bese je..pas dia pergi je..peh..kalo ad krusi dpan korg,cnfirm patah sbb korg sepak..hehe..punye la happy pdahal dia just tnye ‘watpe tu’…

4) tapi bile dia xtego kte,mula la..masuk blik mke cam mati laki..mula pkir ‘nape dia xtego ak td..nk kata xnmpak,dh lalu sbelah..ke dia tau ak ske dia,dia xnak lyan ak..ke dia…..or dia…..’.mule la korg pkir ap sebab dia xtgor korg~

5) lagi 1,kalo korg ske kat dia,mle la kwan2 korg jd mngsa..lg2 yg mne rapt ngn korg..tiap2 hari nak cte..brdarah telinga kwan2 korang tu..roommate lagi r..cm orang gila kite brcerita tp kwan2 kite baik..walaupun dah tau jlan cte tu,diorg tetap dengar..*thnx r roommateku n kwan2 yg menahan telinga*

6) bila waktu cuti sem,peh~lagi r..dah r xleh tgk mke dia..seb baik ad fb~connecting people..haha..tp ble dia on9,xtau nk tgo pe..so,korg tgk jela..ble skali dua nak tego hai boleh tahan lg..tp kalo tiap2 ari nak tego dulu,kite pun rse segan..so trpksa la tahan hati..

7) apa status dia kat fb,smua nk like..bile status dia sedih,mule kte tnye dia..tp plg sedih kalo status dia pasal orang lain..dan psal hati dia kt pmpuan lain..nk mrah xleh,nk like pon xleh..tgk je la..pstu amek bntal..tutp muke pastu jerit..

8) tp ble dia komen2 dgn kwan2 dia,n dia brsungguh kata yg dia still single,mula r..snyum xnmpk mata..even kte tau mybe dlm hati ad org..tp kte ttp wat xtau..slagi mulut dia xkate sndiri,slagi tu kita ttap anggap dia single..

9) kalo kite nmpak brang2 yg dia ske,kte pun jd ske kat barang tu..dia ske minum air oren brand X,kite pun ske..asal g koop je,nk bli air,amek ape yg dia ske..ble nk ble ice cream pon ingat dia..tp ble kite nk bli asam ttbe tringat dia bese kate ‘makan asam xelok..xyah bli’..trus xjadi nk bli..mak kte punya la payah pujuk kte jgan mkan asam,dia ckp cmtu je trus dgr~tp ble dpan dia,trus g bli asam..saje nk attntion dia..

10) last skali r..korg msti brharap 1hari korg leh confess kt dia..n dtrima..tp untuk mse skrang korg hnye tgk dia dari jauh je*yg dkat tu ok la*..macam kwan2 saya kate ‘g je la cnfess kat dia’..ape diorg ingt ak cnfess ni cm nk bli gula2..sng2 je~kena r ada azam yg kuat,mke tebal baru leh cnfess..

p/s : minat tu minat la jgk tp jgn smpai angau lak.. hehe~

09 November 2010

Kantoi

Hahahahahaha.. mesti korang pikir pelik2 kn tyme tgk title entry ni.. nk release tensyen exam nye hal, terdetik lam ati nk wt title ni.. sape2 yg bkn dri ngri kelantan mybe xphm lau bc kantoi neh.. so, ak advise better gna translator from besut o kelantan sbb mereka expert bab2 cmni.. entry ni berkisar org kelantan yg nk berckp luar la konon.. hehehe.. ape lg, jom kite layannnnn~

PART 1

kantoi 1
Gu kawe kijo hotel, dio sepatutnya hantar guest pegi airport tapi huje pulok, dio tunggu la sapa huje berenti, dio pon oyak ko guest, kawe denga dio oyak gini
"mari kita pergi encik, hujan sudah SERIK ni"

kantoi 2
Kawan abg ipar aku kantoi ketika dinner di hotel, biasalah kan waiter  akan refill air sejuk dalam gelas tu  kan.. dia kata lebih kurang mcm ni semasa waiter itu sedang menuang air ke dalam gelasnya 
"adik, dah banyak air tu, PADAM, PADAM.."
dengan muke yang selamba dan serius..
kantoi 3
Kawan aku, dia nak bayar harga pulut lepa kat kafe.. dia sebut
"pulut LEMPA satu".. sepatutnya pulut panggang..

kantoi 4
cikgu : ada berapa jenis KUTUB kat bumi
murid : dua, cikgu
cikgu : nama jenis kutub tersebut
murid : KUTUB AYAM dan KUTUB DAGING

( khutub @ kerutuk )

kantoi 5
cikgu : kenapa baju sekolah awak ada bintik2 hitam?
murid : baju saya kena PERTIK SAWA cikgu

kantoi 6
kawan aku citer cara2 masak kerutup
"mula2 panaskan minyak.. masukkan bahan kisar.. tumis hingga naik bau.. kemudian masukkan AWAS"

kantoi 7
Peristiwa dekat bandar jengka.. membe kelantan aku gak..
" BANG, MINTAK SUPIK SATU"... wakakaka.. bercakap luar tu..

kantoi 8
masa aku study kat UM sewa umah kat bangsar..
ada housemate bdk kedah nak pinjam motor.. dia tanya mana kunci motor ak..
dengan macho nye ak jawab.. 'kunci motor ada dalam SORAK meja aku tu..'

kantoi 9
Ade sorang awek klate ni keje receptionist kat hotel kwn aku kije.. aritu hotel xdak api ( blackout ).. so, guest kol la hotel, dia yang cakap

guest : "nape xde api ni"
awek : "maaf cik, blackout, api berJENTAP"

kantoi 10
Haha,, aku ado kisoh saen aku dio nak beli kuih d bazar ramadhan ari tu.. dia beli kuih rm2 gune duet rm5.. pahtu mokcik keda tu wi balik rm2.. so, dio nok oyak r

"mokcik, cucur lagi xcukup seringgit.." mokcik ni pon oyak r.. cucur xde dek, kalau nak kat kedai sebelah ade"..


hahhaha.. lucu2.. nt ak sambung balik segmen ni yep di part strosnye.. adios amigos~

08 November 2010

YaNg sEmPuRnaKAnKu (**.)

Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakanku

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

Kalau dok tgk tang lirik lgu ni, lgu dri seorg lelaki 4 her beloved.. tp i like dis song.. happening gtu..

                     cakkk >.<.. ttbe kuar gmbr neh.. mystery.. hehe

- my fmly..  xckup ag 2 org -

shaya punye adik ma.. wahahaha~




big family.. tp half je, ad yg xdtg~


si comel n cute ni ank2 sedara sy

sister2 shaya

kak long's family

ha, mereka2 inilah yg sempurnakan hidup ak sbnrnye.. termasuk mak & pak sedara, sepupu sepapak ku sebelah ayah.. gmbr diorg xde sgt, so x msk la.. hehe.. si "dia" pn include gak p ak xleh ltk gmbr dy lam neh.. malu2.. tp MAHU.. wawawawawa :-)