26 February 2011

Mereka Cantik.. Itu Kawan Saya

assalamualaikum.. 

selama aku hidup kat dunia ni, macam2 kawan dah aku dapat.. semua dengan kerenah dan ragam masing-masing.. selain family, mereka orang kedua yang memberi dorongan untuk aku.. arini aku nak kenalkan kawan2 aku dari sekolah rendah sampai lah sekarang.. dari kawan lame sampai ke kawan baru.. semua ada.. chill out beb =)



darjah 1 sampai darjah 6


tingkatan 1 sampai tingkatan 3

actually ramai lagi kawan kat sekolah ni tapi takde gambar2 nye.. hehe.. si yue ni bukan sekolah kat sini cuma dia kawan aku time aku sekolah kat sini dulu.. sejak kat sini la kami start berkawan..


tingkatan 4 sampai tingkatan 5


time matrik


time universiti


kawan2 baru


okeh.. abes sudah.. cantek kan mereka2 =).. tapi tak boleh ngorat tau.. hehe.. suke kawan dengan kamu semua.. really2 miss our moment.. even dengan kawan baru hanya sekejap cuma, hope akan berpanjangan kelak.. fren forever.. amin ^,^..


out.. 



New Fren.. Blind Date @ Midvalley

assalamualaikum..

before tido, nak wat entry ni lah.. tajuk macam nak jumpe secret admire gitu.. secret la sangat.. haha.. plan yang dirancang secara tak langsung.. akhirnye membuahkan sebuah pertemuan.. hehe.. even sekejap tapi best kot dapat kenal.. before dis kami kenal kat fb ngan blog je.. 


si chantek manis.. my MS BLIND DATE.. hehe


FATHIAH and ZAKIAH


nak makan pon sempat lagi posing.. hehe


erk.. tangan siapakah itu


licin..


semangat atin.. aqmal dok mesej sape ek??


new fren.. aqmal and atin =)


lawa2 girl.. aqmal,atin and tiah.. thanks a lot guys =)


ngah kelaparan menunggu pizza yang tak kunjung2 tiba.. 


si kekenyangan vs si kelaparan.. hahahha


pizza ring.. tak sedap sangat pon.. huhu

dan yang paling mengejutkan dalam hidup aku.. haiyaaa... tengok gambar bawah ini ma.. 


klik untuk tumbesaran

gile aishhh.. sampai seratus tu.. tak pernah lagi makan sampai camni.. hahaha.. terkejut beb.. terpegun pon ada.. agagagagga.. pape pon, suke la kluar ngan korang.. thanks dude =)


Contest Muncung Paling Cun Habis

assalamualaikum..

takde keje la aku ni asyik masuk contest je.. aku bingung kot ngan thesis.. nak release2 tension kat sini.. 


meh ramai2 terjah SINI




my pic yang nak dipertaruhkan is :-


di snap oleh si dia.. ntah tyme bile la dia snap sampai aku tak perasan.. huhu

nak tag:

1.tiah yang memang suke muncungkan mulut.. ahah
3.ika

tarikh tutup adalah pada 28 FEBRUARI 2011



23 February 2011

Pencarian Blog Paling Hensem Dan Cantik 2011

assalamualaikum.. 




wah.. giler tajuk dah macam ape dah.. hahahha.. aku join segmen la.. nak tau lebih lanjut, terjah SINI..

nak tag:
1) fishah
2) shidi

daa.. adios amigos..




1st GiveAway Queenpink: Teka Teki Contest

assalamualaikum.. 

kali ni nak join GA la pulak.. dari queenroszaliza.. 


soalan teka teki:

Terdapat seorang pakcik tua.Dia ini seorang yang buta.Suatu hari,dia mahu melintas sebuah jalan yang penuh dengan kereta.Yang peliknya,pakcik itu berjaya melintas jalan itu tanpa dilanggar kereta.Macam mana dia boleh berjaya sedangkan dia nie kan buta?

jawapan aku:

1) sebab pakcik tu dengar isyarat lampu berbunyi untuk pejalan kaki.. time tu lampu merah,kereta semua dah berhenti.. pakcik tu buta, bukan pekak.. 

2) sebab ada orang celik tolong pimpin tangan dia time lintas jalan tu.. 

so,aku nak tag:

1) yue
2) alief
3) sheda

tarikh tutup : 1mac 2011

done.. adios amigos..




22 February 2011

jarijemariemas FIRST GIVEAWAY

assalamualaikum..

sementelah berblogwalking kat blog2 laen, terjumpe satu GA dari blog jarijemariemas ni.. nasib baek sempat lagi nak join sebab tarikh tutup dia malam ni sudah.. hahaha..

kalo nak tau lebih lanjut, sila TEKAN SINI.. 





|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
||||||||||||||||||||||||||||||||||
|||||||||||||||||||||||
||||||||||||||
|||||||
||||
||
|


setelah berjalan2 di blog  ni, for me entry yang paling disukai pasal blogger itu setia tu.. nak baca sila tekan SINI.. suka entry ni sebab dia mengupas kesetiaan seseorang blogger dalam menghasilkan blog masing2.. kebanyakan blogger2 tak tau istilah setia dalam berblog macam mana.. sama jugak dalam isu follow memollow.. majoriti blogger zaman sekarang sekadar menjejakkan diri di blog laen tanpa membaca entry2 blog itu terlebih dahulu.. pastu letak komen or dalam shoutbox macam ni "i follow u, follow me back".. eh, kite ni berblog sebab nak kenal antara satu sama laen.. bukan paksa memaksa suruh orang follow2.. so, bila terjadi macam ni, kita jadi malas nak singgah blog tu.. so annoying!!


so, dis entry really2 good for other blogger supaya mereka ambil iktibar dan tak buat macam tu lagi.. ingat, berblogging mesti ikhlas... lahir dari hati.. bukan sekadar luahan dibibir.. ceewahhh.. hehe..

ok.. adios amigos.. 



21 February 2011

Our Pocketrocketman..

assalamualaikum dan salam satu dunia..

waduh waduh waduh.. sape ada baca paper arini???ada kan.. very menyayat hati eden dong.. sape tak kenal azizulhasni a.k.a pocketrocketman.. ala, si pelumba handalan keirin dunia tu.. actually he got an excident during a keirin world tournament kat Manchester.. kesian sangat2 kat dia.. tengok gambar dia dalam paper tadi, adusss menitis airmata aku.. sebab dia ni memang bersemangat waja dan kental.. walaupun tertusuk kayu, still lagi berkayuh sampai ke garisan penamat.. terharu.. tambah pulak keinginan dia nak beraksi di Belanda tergendala sebab excident.. dia nak sangat2 beraksi di kejohanan tu.. hopefully he will be rite.. semoga isteri dan family dia tabah ye.. to all my readers, doakan semoga dia cepat sembuh.. 

klik THIS kalau nak baca secara detail.. tengok muka dia, sakit nye rase.. azizul, we hope u will be rite ya.. 

sama2 doakan kesembuhan beliau.. amin..



20 February 2011

SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF !

assalamualaikum dan salam sejahtera..

aku ni, balik keje part tyme tros bukak blog.. semangat giler.. hahah.. singgah blog BA.. ada segmen baru beb.. ape lagi, aku join la.. hehe.. kate blogger aktif.. hehe


sape2 mesti tau and kenal header ni kan.. rugi sape tak kenal wooo

for more info, klik THIS.. jom pakat join reramai, leh kenal2.. 


17 February 2011

[KAMIKAZE] Jom Skodeng 30 Blogger Sporting!!

assalamualaikum dan salam sejahtera.. 

bertemu kembali.. aritu dah masuk dah segmen sporting2 ni tapi aku nak masuk lagi.. hahahha



TEKAN SINI

blog erk memang salah satu blog yang terbaek sebab nye loading laju, simple and entry dia best2..entry santai gitu.. 
kalo nak tau lebih lanjut, sila tekan atas tu ek.. aku sporting.. YEAH!!!.. aku nak tag sume reader blog aku ni yang rase dia sporting.. hehehe..


tata.. adios amigos.. 





16 February 2011

Contest Si Manis Berbaju Kurung

assalamualaikum dan salam sejahtera... 

kan dah kate, jumpe lagi kan.. hehehe.. contest ni diilhamkan oleh cik azaliahjsalleh.. klik SINI kalau terdetik nak join ye.. cepat2, grab dis before last.. due 18  feb 2011.. 


ni banner contestnye..


nak letak gambar ni la.. ding dong..


merahnye makngah..


gambar ni diambil sebelum nak berangkat ke seremban, rombongan hantar kak aku yang kawen dengan orang nogori.. manis tak??manis tak??ding dong.. aggagagagga.. perasan lebih aku neh.. hmmmmm, nak tag :-


  1. nally kawan upm
  2. nadia my rumate
  3. anie junior kolej ak


korang join la.. hehhee..


Contest Gadis Shawl Menawan

assalamualaikum dan salam sejahtera..


lallalalalala.. datang dengan contest lagi.. tak habes2.. hehhee..




sila klik [SINI] kalo nak join.. tarikh tutup dy 18feb 2011.. jom la reramai join.. kot2 ada rezeki korang menang kan.. mana tau.. so, aku nak letak gambar ini.. ding dong..



awek disebalik bunga bungaan.. waaahhhhhhh..


dis pic taken by fren tyme sambut besday membe at mid valley.. time ni dkt2 nak krismas... 

so.. nak tag :-


  • cik ika si blogger baru
  • cik tiah yang addicted dengan It Girl nye.. hehe

jumpe lagi di laen contest.. adios amigos.. 



15 February 2011

Fuhh..

assalamualaikum dan salam sejahtera..

first aku update ni sebab nak bagitau yang memang aku terkejut dengan tak semena2 follower aku menaik mendadak.. MENDADAK????.. hehe.. dalam satu masa tibe2 bertambah 12 orang follower aku.. ada peningkatan.. bukan nak berlagak, mencari publisiti atau apa2 tau, aku tau aku ni blogger baru.. cuma terkejut beb.. 

dikesempatan ni, aku nak ucapkan berbanyak2 terima kasih yang tak terhingga kepada BEN ASHAARI.. sebab segmen dia la ramai yang masuk terjah blog aku.. tak lupa jugak to UMAR FARUQ.. memang korang blogger terbaek la.. kepada readers yang tak kenal lagi mereka dan tak pernah view blog diorang, sila la terjah blog diorang ni.. kompem korang nak selalu terjah.. macam aku.. hehe.. dulu aku pon tak tau sape diorang ni tapi disebabkan satu segmen je, aku jadi bersemangat selalu bw dan join segmen diorang.. memang chill la beb.. interesting.. blog diorang pon banyak membantu blogger2 baru.. simple dan tak menyerabutkan kepala otak.. 




header ben ashaari


header umar faruq


diorang punyer header pon nice and simple.. tak tengok entry diorang lagi.. memang santai habis.. i like... hehehe.. 


cukup setakat ni.. adios amigos.. 



ERR .. HYE . SAYA BLOGGER BARU

asssalamualaikum dan salam sejahtera..

bila review blog ABG BEN, ada something yang menarik.. yeah, segmen err.. hye.. saya blogger baru menarik minatku.. cepat2 aku join sebab my follower below than 100.. hmmm, kena cari lbeih lagi ni.. so, aku mula mempromotekan diri < ayat tak leh blah> di SINI.. hehe.. boleh la menambah my follower tapi tak pakse tau suh follow kalo u olsss ada singgah blog aku tau.. not my prinsip pakse2 orang suruh follow2 ni okeh.. tapi kalo u olss follow jugak or tinggal jejak kat shoutbox aku.. aku akan terjah blog korang dan follow dengan niat yang ikhlas.. nak meramaikan kawan tau.. 



BEN ASHAARI

okie dokie.. sudah siap my entry.. adios amigos..



Contest Kami Pose Comey

assalamualaikum dan salam sejahtera..

saya datang dengan contest lagi.. kali ni dari cik amni.. hadiah dia iPhone beb.. wooooooooooo... hebat tak hebat.. meh la join ramai2.. klik [HERE] for more detail.. sebelom letak  pic aku, letak banner tuan nyer penganjur dulu la.. ambek berkat untuk menang (padahal memang dah ada dalam syarat kena letak.. agagagga)..



ini bannernye

gambar yang aku taruhkan ni tyme g port dickson.. 


7 sekawan ( 6 + 1 camerawoman ).. 

saya join contest ni sebab nak mencuba nasib.. sebelom2 ni tak pernah menang contest lagi disamping nak berkenalan dengan blogger2 laen.. 

nak tag :


  1. yue
  2. pikah
  3. sheda
  4. shidi

tata.. adios amigos..



Contest Pose Menarik

salam sejahtera..

haiyaaa.. contest lagi.. hehe.. kali ni contest diterbitkan by Alyn.. nak tau lebih lanjut boley klik SINI.. senang aja contestnye ini.. just follow and letak gambar kita yang tengah posing2 maut.. mautkah??agaggaga..



KLIK INI PON BOLEY

aku nak letak gambar ni lah.. jom intai2 :D



cakkk.. dibalik rimbunan lalang broga hill.. 

aku dah ketandusan idea nak tag sape.. nah amek la kamu2 :-




adios amigos.. tata~





14 February 2011

Tanya sama BEN ASHAARI - VLOG2

jeng2.. hehe


KLIK SINI





abg ben cakap tulis blog kena ikhlas kan??dah ikhlas dh tulis ni tapi still tak ramai follower.. sob2.. hehe.. macam mana abg ben boleh bertahan dalam dunia blog ni dan kenapa??jawab jangan tak jawab.. jeng2..


selamat menjawab..

SAYA NAK HADIAH DARI MOMMY

assalamualaikum dan salam sejatera..

vavavavava.. rajen betol aku update.. sebab kena tag kot.. kali ni dari nally.. toche2.. boleh klik [SINI] for detail info.. mommy mommy mommy.. i want present.. agagagga.. 



SAYA NAK HADIAH DARI MOMMY.. klik here

nak tag :




yeah2.. jom join reramai.. adios amigos..







Contest Mimik Muka Terbaik..

assalamualaikum..

before tidur, aku nak join satu contest ni.. 



mimik muka terbaik


so, aku pertaruhkan gambar ni.. 


hahaaa.. macam2 gelagat spontan


FYI, gambar ni di ambil time aku date ngan bf kat low yat.. tepi times square tu.. si bf aku yang amek gambar2 ni semua tanpa ku sedari.. wawawawa.. picture2 ni menceritakan gelagat2 spontan aku time marah, merajuk, ngah baiki tudung, kesejukan minum ice blended dan yang pic first tu aku tak ingat buat ape.. rase2 macam aku tengah say something kat bf aku tuh.. tetibe dia snap.. aiyarrrkk.. fifth pic siap muncung mulut2 tu.. hehe..


now, aku nak tag 



  1. sheda
  2. fishah
  3. amier
  4. wan zulqhairi
  5. nally

finish.. adios amigos..