25 January 2011

Contest Gambar Tak Nampak Muka Paling Cool

assalamualaikum..


kan dah cakap memang aku tengah mood nak masuk segala macam contest.. mencuba nasib.. mana tau kot2 ada rezeki boleh menang.. alhamdulillah.. 


kali ni contest gambar tak nampak muka pulak.. jenuh aku mencari lam hard disk aku.. dah semua gambar banyak yang nampak muka, yang tak nampak susah la nak dapat.. huhu.. 




banner GTNMPC



sila refer link ni untuk more information GTNMPC... so, gambar yang aku nak pertaruhkan adalah.. jeng3.. 


tak tau la masa mana si membe aku amek gambar ni.. yang kat belakang sekali berbaju putih tu aku.. cool la tu.. hehe


okes.. sekarang aku nak tag dis person :

adios amigos~

Money Guess

assalamualaikum.. 


hai.. sudah lama aku tak meng'update' blog ni.. bukan takde masa tapi malas.. boleh tak??huahuahua.. aku update ni pon sebab aku terpegun nak masuk contest teka duit ni.. macam menarik.. hehe..




banner ''Money Guess"


nak dapat duit.. agak teruja la beb.. hehe.. 



sila kira


setelah dihitung, dianalisis, dikira, dicampur aduk.. maka aku dengan rasmi nak bagitau jumlah yang aku dapat ialah RM178.00.. banyak susah jugak mau kira ini duit ma.. sebab dia berlayer2.. macam kek lapis da.. hehe.. 


so, next step aku nak men'tag' blogger2 laen tapi aku nak tag sorang aje.. maka, my victim is seorang cikgu cik nurul fatihah kamaruddin.. selamat menjawab ye :-)


kalau anda mau tau lebih lanjut tentang contest ni, boleh refer teka duit.. dia punya due date contest on 15 feb 2011.. ayuh kawan2.. ramai2 join~


adios amigos.. lalalala~


15 January 2011

mood sedih :-(

Kangen Band ~ Yakinlah Aku Menjemputmu



teringat selalu wajah kekasihku
saat ku menuai lalu
coba engkau dengarkan
ku tuaikan nada lirik lagu sederhana
ku ceritakan kisah tentang kita





peluklah tubuhku bila engkau rapuh
saat kau mulai terjatuh
aku datang menyelamatkanmu
ini surga kita tiada yang menguasainya
tempat kita bersandar dan bertahta





reff:
tenang sayang, ku pasti akan datang
yakinlah aku menjemputmu
jangan menangis, hapus air matamu
yakinlah ku tetap milikmu





tenang sayang, ku tepati janjiku
karna kau wanita terhebat
peluk tubuhku, matilah di pelukanku
biar seluruh jagad raya tahu




tenang sayang, ku sambut engkau datang
ku yakin engkau menjemputku
jangan menangis, hapus air matamu
yakinkan ku tetap milikmu





tenang sayang, ku pasti akan datang
yakinlah aku menjemputmu
jangan menangis, hapus air matamu
yakinlah ku tetap milikmu




tenang sayang, ku tepati janjiku
karna kau wanita terhebat
peluk tubuhku, matilah di pelukanku
biar seluruh jagad raya tahu




tenang sayang, ku sambut engkau datang
ku yakin engkau menjemputku
peluk tubuhku, matilah di pelukanku
biar seluruh jagad raya tahu
kau milikku

Janji Manis Mu

Oh dunia ini
Penuh kepalsuan
Oh mungkinkah tiada
Keikhlasan
Apakah ini
Suatu pembalasan
Ku sedar kebesaranMu Tuhan

Aku bagai seorang
Kembara jalanan
Terumbang ambing
Di lautan gelora
Mencari kebahagiaan
Dahan untuk menumpang kasih
Mungkinkah suratan
Hidup kau selalu keseorangan

( korus 1 )
Hati membeku mengingatkan
Kata janji manismu... oh...
Ku dilambung angan-angan
Belaian kasih sayang suci darimu
Oh kejamnya

( korus 2 )
Lidah tidak bertulang
Ucapan cinta menghiris kalbu
Ku kan pergi membawa diri
Cinta di hati terkubur lagi

Tidak ku fahami
Mengapa terjadi
Peristiwa pahit mengguris hati
Jalanan hidup ini
Sudah tertulis
Kutempuhi dengan kesabaran
Kusedar kebesaranMu Tuhan...

( ulang dari korus1 )



Di Saat Aku Mencintaimu – Dadali


Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku
Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta


Lagu Cinta – Mohd Mentor 4

Ku persembah cinta suciku
Buat insan yang ku sayangi

Ku ukirkan dalam hatimu
Jawapan cinta kepadamu
Hanya kau mengerti

Selamilah kasih sucinya cintaku
Tulusnya cintaku hanya kepadamu

Mampukah kau mengerti
Perasaanku kepadamu
Dan tulus kasih hanyalah untukmu

Mampukah kau selami
Jauh ke dasar hati ini
Oh hanya namamu yang tersembunyi

Ku harapkan kau mengerti
cintaku seadanya kasih

Ku inginkan kebahagiaan
Bersamamu oh selamanya
Tanpa rasa curiga



Sayang

Sayang by kru


Tak kupinta malapetaka
Yang jatuh menimpa dan menguji cinta kita
Namun daku tak sanggup lihat mu
Mengorban hidupmu semata-mata untukku

Wahai sayang
Kau sepatutnya dicinta jejaka yang lebih sempurna

Pergilah sayang
Dirimu kan tetap daku kenang
Setiap malam berlinang airmataku
Jadi perangsang merindu mu sayang

Jangan pula dikau salah sangka
Kumungkiri janji ku tak mencintai lagi
Tapi kini izin kuundur diri
Kerana ku tak mampu untuk membahagiakanmu

Memang sayang untukku melepaskanmu
Biarku tanggung deritaku

Pergilah sayang
Dirimu kan tetap daku kenang
Setiap malam berlinang airmataku
Jadi perangsang merindu mu sayang

Dakaplah daku untuk kali terakhir
Oh kasihku
Berikanku peluang ku menatapi wajahmu
Agar abadi di ingatanku




13 January 2011

i'm so cool like a snow???

assalamualaikum everybody..


aku ditag la.. first tyme dpt anugerah semacam ini.. ahah.. thanks la kat mazira sebab tag i and bagi i award ni.. hehehe.. even award ni bukan berasal dari dy.. tapi aku hepi dy tag aku.. agaggagaga..




ni la award nye.. 



cute kan.. okeh.. kena jawab soalan dulu..


Q : Bila korang menulis entry?
A : Time ada mood and tercetusnye idea di kepala otak aku dalam mood hepi or sedih.. hehehe


Q : Adakah korang akan blogwalking hari2?
A : Takde la hari2 sangat kot.. tapi kalau takde keje or buhsan aku start la menerjah mana2 blog yang aku berkenan..


Q : Nyatakan 3 blog yang korang suka baca
A : Aku suke baca blog2 ni sebab entry dy menarik hati.. menusuk kalbu.. agaggaga..
  1. fatin liyana
  2. cikepal
  3. aizulmarcello

Q : Apa korang akan bagitau ML kalau korang jumpe ML?
A : hehe.. tak taw la sebab tak pernah baca blog dy pom before dis.. tapi to ML selamat berkenalan.. nanti sy follow awk.. hehe


Q : Tagkan 5 blogger yang korang rasakan cool and snow
A : Aku tag diorang sebab memang diorang cool beb.. hehe
sigh!!




Puaskah by Wali

saya nak berblog la.. saya buhsan.. saya  berblog bukan nak cari lelaki la.. saya tak desperate.. saya berblog ni nak cari duit..  sebab tu saya add nuffnang.. sebab tu saya masuk contest.. saya tak suka la curang2 neh.. cuba la paham situasi dan perasaan saya.. 



puaskah by wali band


Puaskah kau lukaiku
Puaskah kau sakitiku
Puaskah khianatiku
Puaskah hoo.. Sayangku


Di manakah nuranimu
Di mana akal sehatmu
Sekarang kau campakanku
Setelah kau dapatkanku


Reff:
Mungkin hanya bila ku mati
Kau ‘kan berhenti ‘tuk menyakiti
Sampai kapan aku begini
Terus begini
Terus engkau lukai


Ingatlah saat yang lalu
Saat kau peluk diriku
Tapi kini semua lalu
Kau tega khianatiku


Back to Reff


nak masukkan video tapi tak download lagi.. huhu.. sigh!!




10 January 2011

demam AJL25..

sebab FT ng BLACK tak menang aku rase macam nak demam.. hakhakhak.. seyes menyesal tengok ajl semalam.. lirik lagu sofea jane ngan hanyut tu best la.. ahhh..  mood frust ngan juri :-(



Sofea Jane - Black

Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Chorus
Andai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri


u r the best 



Hanyut – Faizal Tahir

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua


Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa



Chorus

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu


Ulang Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja



u r the best







even korang tak menang tapi memang korang the superb one la.. korang memang menang and tetap terbaek and juara lagu di hati aku la.. at least FT dapat gak trofi persembahan terbaek.. tak sia2 nyelam.. black pom dapat naib juara even ngan MUH.. congrate.. hope uolss success in ur career (^^,)




geram geram geram

salam mesra abadi dan salam satu malaysia

before tengok AJL 25 memang sah2 target aku BLACK or FAIZAL TAHIR menang kan sebab suare diorang memang superb ah.. tambah ngan vokal.. lagu pom best.. berakhirnye AJL 25, aku rase macam nyesal tengok sebab tup2 ANA RAFFALI menang.. memang tak expect langsung ok.. memang lagu dy not bad tapi dy nyanyi tak sedap kot malam AJL tu.. please la, nape mesti dy menang wei.. aku pom xtengok tyme show dy.. just dengar je.. tp seriously tak sedap.. huhu.. faizal tahir punye la show mantap sampai nyelam2 pom susah nak menang.. even top3 pom xdapat kot.. apa la juri ni nilai ek.. juri memang la profesional tapi aku rase macam ada something wrong.. 3tahun berturut2 faizal taruhkan 2buah lagu tapi satu tahun pom tak pernah dapat juara.. pelik ni pelik.. suara dah la mantap, lagu pulak semua best2.. tiap kali wat show, perghh tak yah cakap la.. memang orang akan kagum tapi last2 tak menang.. wallawei.. 

spoil mood betol la AJL neh.. next year malas tengok ah.. huhu.. 





09 January 2011

Contest Into The Mirror

salam mesra abadi and salam satu malaysia.. 

hye readers.. 

hari ni aku terdetik nak masuk contest sebab nampak macam menarik.. aku tak expect pom nak menang.. just want to take part to know other blogger.. masuk contest ni banyak faedah sebab kita dapat berkenalan ngan blogger2 laen.. okeh.. lets continue this entry with my photo.. edited by me.. hehhehe



looking forward for a good future =p


gambar kat atas ni aku ambek sebab nak tayang shawl baru beli.. shawl ombak ok.. ombak pom ada shawl jugak taw.. jangan maen2.. hebat2.. hehe.. aku beli shawl ni kat mines about rm10 only.. and aku padankan ngan inner cotton dark brown.. biase la kan, tengah boring2 dok saje lam bilik, aku dengan bangga ambek hp capture semampu yang boleh.. agaggaga.. merenung masa depan.. hehe.. pic ni aku amek into the mirror tau.. tapi tak nampak hp kat tangan sebelah kanan sebab dah edit.. tak tipu okeh.. 



perempuan melayu terakhir milikku??hahaha
  

hahahha.. bajet nak jadi perempuan melayu terakhir kejap.. pic diambil lam bilik jugak.. abaikan scene lam bilikku okeh.. huhu =p



anan.. ika.. kirah and aku..


bile tengok balik gambar ni kan, agak menggelikan hati.. macam kanak2 ribena pom ada.. hahha.. actually pic ni di snap masa kitorang pegi mid valley.. sebenarnye aku sorang je yang pegi kat area spec2 ni.. and then aku suh la salah sorang dari mereka amek gambar aku.. dan2 suh amek gambar, diorang lak nak posing.. masing2 sibok dok cari spec yang sesuai untuk di snap.. agak nampak keterujaan diorang bila nampak banyak choice spec.. memang macam kanak2 ribena.. kan2.. hahahaa..






okeh.. ni banner for this contest yang aku take part..





click contest into mirror for more info..




tak menang pom takpe janji aku hepi join contest ni sebab this contest most interesting.. kalau menang, alhamdulillah (^^,)


so, now i want to tag :
1. nally mek klate yg sempoi
2. cik tipah yang kuat shopping < jangan marah.. agaggaga >
3. cik epal yang gorgeous
4. mek as atlet berjaye.. haha


okeh.. dats all.. tata.. thanks for cik hifaz-phat coz make dis contest.. i really2 like it (^^,)
cepat kawan2 join dis contest.. its due date on 15th January 2011.. faster before its over.. dun regret.. hehe :-)





07 January 2011

kenapa.....???

kenapa aku tak boleh nak gembira macam orang laen.. macam kapel2 laen.. segala jenis macam2 la.. aku nak gak hepi.. aku taknak ada orang kacau dalam hidup kami.. dalam hubungan kami.. tapi dia tak paham.. dia tak mengerti apa yang aku rasa.. aku sakit ke sedih ke hepi ke ada dia ambek tau ke tak ntah.. hati, jiwa, perasaan ni dah lali dah dengan maki hamun, herdik, nanges memanjang sebab dia.. kenapa girl tu still nak kacau kita.. kenapa.. kenapa.. aku tak kacau girl tu pom.. aku tak kacau hubungan girl tu pom.. kenapa girl tu nak jadi orang tengah untuk memutuskan kami.. aku nak si dia yang dulu.. yang tak pernah maki hamun, herdik aku.. yang menggembirakan aku.. yang tak tipu aku.. yang tak buat aku menangis.. tapi boleh ke aku dapat dia macam yang dulu.. ku hanya mampu berdoa.. 



luahan hati.. ikhlas dariku insan yang amat sering disakiti olehmu..