23 December 2010

Haipp.. Adoiii.. Dussss...

translate : puak kita jangan kapel.. hahahahaha




hallu.. bertemu kembali dalam rancangan.. aippp... melalut melilau je aku neh.. hehehe.. agak2 kan, senget tak aku punye tajuk entry.. agak la kan sebab aku maen letak je tanpa ada motif.. hahahaa... semenjak dua menjak and bermenjak2 ni, aku asyik dok pikir pasal kawen je.. haih, jangan kata dah sampai seru sudah la.. belajar tak habes lagi kak oiii.. si dia pon ada setahun lagi nak kena perah otak study.. nak kawen awal2 buat apa, nak makan apa nanti.. makan pasir, batu???aishhhhh.. taknak aku.. mintak jauh la.. kalau family kaya takpe la, ada gak parents tolong support.. ada la jugak daripada takde langsung kan.. nanti dah kawen mula la pulak nak pikir pasal anak la apela.. semua tu pakai duit oiii.. ingat senang ke nak kawen.. tapi kalau dah jodoh awal tu, buat ape nak tangguh2 kan.. kawen je la.. takde duit, cari la keje.. daripada dok tanam anggur kat umah tuh.. 

lagi 5tahun cik kak oiii.. sabar ler.. 5tahun tu kalau ada jodoh and kalau aku nak kawen tyme tu.. boleh pulak  camtu eh.. hahahahhaa.. pelik bebenor.. ok, aku nak tunjuk gambar akak aku kawen sebenarnye.. dah 4 bulan dah diorang kawen.. nak ada anak dah pon.. alhamdulillah, rezeki... nanti dapat anak buah ke4 la aku.. yippi.. harap2 la pompuan sebab anak sedara laki dah dua orang, yang gurl baru sorang.. 

layan.....








nak akad nikah neh.. debar la tu.. haha


pengantin pompuan debar jugak


bergabung..  n9 vs ganu


baca doa kejap..semoga kekal hingga akhir hayat... amin

with parents and grandmother sebelah pengantin pompuan


dari seremban


kami 9 beradik + anak buah sorang


akulah pengapit.. akulah pelayan.. hehe


pengantin lama.. 


cak ciku cak..


kami lagi.. hehe


kesian dek pengantin kena tembak ngan kami.. hehe


pekena silat dulu before masuk mengadap


pendekar ying


masa rombongan hantar ke seremban


ambek berkat.. hahaha

4 orang yang belum berkahwin..  ngeeee


siapakah gerangan jejaka kat sebelah ek.. ermmmm~



aduh.. sakit pinggang eden sokojap..  penat la plak edit ngan upload gambar neh.. chow dulu la..  oh mama, saya mau kawen.. kawen dengan siapa.. dengan ....... lalallalalala..sambung sendiri.. tatatata (^^,)


22 December 2010

Damn!!!!

benci aku.. aku benci.. huhuhu.. tobat la aku sakit hati.. time susah cari aku la.. time senang, sikit habuk pon tak ingat kat ku.. komen, delete, komen, delete.. anta mesej bukan nak baco, bukan nak balas.. dok simpan jah.. malas layan dah aku.. wat sakit hati ada la.. ahhhhhh, layan plop perasaan gini.. jom tengok gambar baik punyer.. actually aku nak tulis sal broga ni dah lame dah.. cuma tak berkesempatan.. tak la sangat padahal malas.. hukhukhuk..  bile aku pegi broga ni pon aku dah tak ingat dah.. hahahha.. broga ni nama tempat, BROGA HILL kat semenyih tu.. siyes lawa dowh dia punyer tempat nak photoshoot.. even dr.sheikh muzaffar pon buat pre wedding kat sini kot.. tapi yang pelik kan, camne la diorang leh naek dengan baju2 kawen nye.. ahhhh, tak penting pikir hal tu.. hahahahha.. jomla usha gambar yang aku baru edit jap.. 




kami pegi berlima.. aku, ika, kirah,peyha ngan anan


ni muke2 yang berjaya sampai ke last peak..


time turun ni, nak manje2 lak ika ngan anan ni.. tengok aku tu, penuh dengan semangat.. rilex je turun sorang2.. haha


buai laju2.. saya nak kawen dengan anak raja.. eh2,silap.. hehe


budak2 yang kepenatan.. sampai 1st peak je dua orang ni


i'm fly..  fly to u


uhuk2.. patah pinggang eden


posing maut jap..


ehehehe.. cantek lak lalang tuh


perasan nak turun ngan basikal


before turun.. posing kejap


oitttttttt... suka sangat ngan lalang tu


pendaki2 berjaya.. hahhaa


view kat broga.. cantek kan


cantekk jugak


gaya je lebih ni..



ok.. dah siap.. broga ni ada 4 peak semuanye.. tapi aku sempat sampai kat 1st peak je.. penat dowh.. tak larat aku.. pening, muntah semua ada.. tapi aku teringin nak naek lagi.. nak pegi ngan orang laen la plak.. hehehe.. dengan sidia.. tu pon kalo dia nak.. taknak sudah.. hahhaha.. aku pegi ngan orang laen.. hahaha..

papai.. see u again (^^,)

Ku Ingin Kamu..

aishhhhh... malam2 bute cenggini aku dok nak berjiwang pulak.. mesti dah puas kan dengar lagu lam blog aku nih.. so, arini aku bagi lirik plak.. senang korang nak nyanyi nanti.. hehe.. hamek la kat bawah ni.. huhu.. hayati betol2..  


demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku

tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

ref:
kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…

sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa
back to ref

di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku
back to ref

ref2:
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

back to ref2 [3x]
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas



jiwang tak??hehehe

21 December 2010

9 petanda lelaki curang di alam maya.. beware!!

amati tanda2 di bawah sebagai panduan  mengesan suami yang curang di alam maya.. tapi awas,petunjuk ini sekadar satu indikasi yang boleh anda perhatikan bukannya kesahihan bahawa pasangan anda telah pun berlaku curang.. lets check it out~~

  1. suami melayari internet untuk jangka masa yang panjang
  2. suami rahsiakan kata laluan email
  3. gunakan komputer setelah anda tidur
  4. suami pantas tutup komputer apabila isteri mendekati
  5. kedudukan komputer dan monitor dilindungi
  6. bersihkan semua jejak selepas melayari internet
  7. suami dan komputer susah dipisahkan
  8. berkongsi maklumat peribadi
  9. bermain online games dan melayari laman sembang di ruang tertutup

jika petunjuk sebegini rupa ada pada pasangan anda,anda perlu curiga.. so, hati2 ye wahai semua kaum ibu.. tak salah kita curiga jika ingin jaga hubungan suami isteri~~

aku nak letak gambar je.. hehe..

assalamualaikum readers..

entry ni aku malas nak tulis panjang2.. aku nak letak gambar je.. kah3.. menkoyakan diriku sekejap.. erkkk.. xkesah la korang nak kate ape.. aku punyer blog aku punyer suka la.. hahahhaha.. jahat aku.. 



kata2 tu memang ada kat situ k.. bukan aku yang tulis.. yuhuu


budak koya.. hahahaha



aku lagi.. miahahhha



ngan anak2 sedara



erkkk.. sila tutup muke bile tengok pic ni.. ahhah



kat times square



snowman.. 


sape2 yang taknak tengok and tak suka tak payah jenguk blog ni.. kui3.. ketemu di lain entry.. tatatititutu (^^,)

19 December 2010

malam2 aku dok melayan lagu hindustan..

ting tong.. masa ni tak tido lagi.. biasa la bro.. hehe.. malam maseh mude ma.. tak remaja la tido awal.. arini aku buat keputusan nak deactivate fb sampai esok..esok je taw sebab aku nak test dapat balik ke tak fb lame.. kalo tak dapat memang aku hentam2 la sape2 yang berani upgrade fb ni.. ecececece, berani nampak.. dah la segala isi perut fb dia nak keluarkan.. very crowded dengan gambar2 nye.. eiiiiiii, xske2.. nape la dia tak ubah balik kepada fb asal.. geram.. nyesal aku pegi upgrade yg baru.. tapi kalo tak tuka pon kuar gak segala jenis komen yang kite bagi  kat kite nyer profile.. lol!!

ape ke bangang la nak pegi upgrade semua tuh.. ishhhh, hangin eden.. back to the story, dah fb kena deactivatekan.. so, alternatif aku apalagi, dok melayan citer industan la.. macam hantu hindustan lak aku ni.. tapi sebab memang aku minat kot.. daripada aku dok melayan citer melayu yang entah ape kejadahnye la baek aku tengok bollywood.. usha2 kat youtube, rupenye ada.. yesss... and dari petang tadi aku dok tengok citer dil kya kare.. ala, yang si ajay devgan with mahima chaundary and kajol berlakon tu.. tak feeling aku tengok citer ni.. tak taw la nape.. semalam aku tengok dil hai tumhara.. giler feeling kot sampai menitis airmata aku.. memang sedih  ar citer ni banding ngan dil kya kare.. 

pas tengok DKK tu,  aku blom tido beb.. aku sambung dengar himpunan2 lagu industan lak yang menusuk jiwa kalbuku.. mak aihhh, bile tengok diorang ni rase tergedik2 je seluruh badan ni nak  menari.. hehehe.. teruja tu..  hampir semua  lagu aku selongkar lam youtube ni.. hamekkk kau.. minat bukan kemain.. hehe.. kalo si rumate sementara aku a.k.a zakirah saad takde, kompem2 la aku dok menari je..kuikuikui.. kantoiiii!!

memang syok habes layan hindustan neh.. rugi la sape tak minat... hehehe.. okeh, esok nak kuar pegi TS, shopping menyopping with duit gaji aku keje kat jomheboh aritu.. sape2 nak suruh aku belanja, meh la join sejari..hahahahhaa.. tatatatattata.. see you in next episode >,<

17 December 2010

Mei-chan no Shitsuji

assalamualaikum readers sekalian..

rajen plak aku nak update blog ni hari2.. hahha.. even lutut aku sakit yang amat sangat gara2 nurse yang agak ganas.. tapi tulis blog bukan pakai lutut, pakai hati, otak dan jiwa.. cehcehceh.. korang pernah tak tengok citer jepun ke korea ke ape2 la seumpama dengannya.. mesti ada kan.. and aku taw readers kat luar sana tak kire mude ke tua mesti ramai giler fanatik ngan citer2 korea and jepun.. tapi aku tak la.. aku lebih suke citer bollywood.. hehe.. boleh bilang ngan jari berapa je citer korea or jepun yang aku tengok contoh cam citer fullhouse, my mighty princess, my baby and i, prince of tennis dan mei-chan no shitsuji.. haaa, sikit kan.. aku tak fanatik sangat, kalo nak tengok baru aku tengok citer2 korea jepun ni.. even lagu2 diorang pon aku tak berapa minat.. pelakon plak, yang hensem2, kiut miut je aku minat.. hehe.. 

okeh, dalam banyak2 citer korea jepun ni, aku  nak cakap sal citer mei-chan no shitsuji ni la.. sape2 yang tak tengok tu memang rugi la.. lucu kot citer ni and best la.. ada plak sekolah untuk pewaris takhta ek.. pegi sekolah ngan helikopter.. siap ada butler ( macam orang gaji ) lak tu.. yang tak tahannye semua butler hensem2, comel2 beb.. cair kejap.. hahhahahhaa.. mula la aku berangan kalo la aku dapat jadi camtu.. haahhhaha.. angan2 mat jenin la ko zakiah oiiii.. dalam citer ni, aku paling suke kat aoyama si butler rika.. adusss, comel tomel la dia.. 

buat readers yang tak tengok ag, meh sini aku bagi sinopsis sikitt2 tapi lam bi la ye sebab aku copy paste dari mr/mrs google je.. huhuhu.. 



ni la student2 and butlers diorang


sinopsis :

The story revolves around a young woman named Mei, who was rescued as a young girl by someone calling himself her "butler." With only a vague memory, though, the experience seems like just a dream. But one day, after her parents' accidental death, he appears: Rihito comes from a line of outstanding butlers, and he has been appointed to serve her! Now her ordinary life has completely flipped, as she discovers that she's actually the heiress to a fortune, and is forced to transfer to St. Lucia Girls' Academy, where all the students have butlers! As a result, her childhood friend Kento decides to enroll in a butler school so that he can stay close to her.



hah amek.. carta organisasi diorang.. hahha



mei sama and her butler, rihito san

bawah ni adegan2 lam citer ni.. aku pau dari google lagi.. hahaha.. tapi aku memang dah tengok citer ni beb.. 



so romantic.. wuhuuu


olololo.. tomel2.. hehe


aduh.. sakitnye.. ni time si princess tami memanah rihito san 


and dis is my feveret.. aoyama.. hensem kan2 (^^,)

butler-butler ni sebenarnye ada ranking gak taw.. ada yang pangkat a, b, c dan yang paling tinggi pangkat s ( si rihito san ).. susah jugak la nak dapat pangkat paling tinggi tu.. family si rihito ni memang dari dulu lagi jadi butler kat family hongo.. sama jugak family kiba jadi butler family izumi.. tengok la senarai bawah ni kalo nak tahu lebih lanjut.. 


"M" denotes Master and "B" denotes Butler.


Shadow (Ombra) Rank

Moon (Luna) Rank

Sun (Sole) Rank

St. Lucia Girl’s Academy

Hongo Family

Nakamoto Family

Others


ok.. dah hayati dah??hehe.. nanti korang tengok la citer ni.. kompem xbazir time korang taw sebab citer ni memang betol2 best.. aku dah tengok banyak kali tapi tak puas and tak memboringkan.. hehe.. yang ombra, luna, sole tu pangkat untuk student2 atas kecemerlangan diorang.. ombra paling bawah la.. 

k lah, sampai sini je.. jumpa di next entry.. adios amigos.. tata titi tutu 


16 December 2010

Statistik Visitor Blog..

hai2.. welcome back.. rajen plak aku nak update blog ni.. padahal esok nak kena present progress fyp.. huhu.. mati aku.. cakap je la apa yang patot.. yang tak patot tak payah cakap.. wahahahahha.. ok2, kali ni aku nak show kan statistik pengunjung2 blog aku.. even tak la ramai sangat tapi aku bersyukur coz ada jugak la yang sudi menjenguk.. aku kan budak baru dalam dunia blog memblog ni.. so, kira ok la takat ni je pengunjung blog aku.. nak setaraf ngan irine, fatin liyana, hanis zalikha, cik epal, aizul marcello, ariff shah, edriena hazelina, ailyl rozana or blogger2 laen yang memang dah terkenal tuh lambat lagi la weyh.. hehehe..



hari ni punyer statistik..


sepanjang minggu ni


minggu lepas


dari nov hingga dis 2010


tengok2.. sikit kan.. tapi  takpe la, at least ada jugak dari takde langsung.. thanks kepada visitors yang sudi menjejakkan kaki lutut tangan siku anda di sini.. hehehe.. arigato gozaimas.. have a nice day.. daaaa :-)