31 May 2011

Final Mentor 5

salam semua.. 

semalam lagi nak post entry ni tapi terbengkalai sekejap.. takde ape pon.. just nak buat review pasal mentor semalam.. yeahh, best sangat konsert mentor final even tengok kat tv je.. hehe.. tapi memang berdebar la nak tunggu result semalam sebab saingan sangat2 sengit antara protege2.. fuhhh.. 

SALMA
first song, lagu listen.. memang mantap dia bawa lagu tu sebab dia boleh bawa high not kan.. but katanya azmeer jaga2 dengan low not, sumbang katanya.. bila nyanyi high not merdu.. aku pon sokong dengan azmeer.. hahaha.. for the second song duet dengan jaclyn victor, lagu cinta dan rindu.. not bad la, sedap didengar.. and lagu terbaru dia, aku permata dikomposerkan oleh taja MUH.. aku tak setuju dengan datuk ramli ms kata lagu tu  tak sedap.. best ape lagu tu.. sesuai dengan suara dia.. penghayatan salma yang baik..

SHIHA
lagu first, kasih hati.. ok la dengan props nye.. ada dua kanak2.. sesuai dengan suara shiha yang lunak.. lagu kedua duet dengan black iaitu lagu ghazal untuk rabiah dan balqis.. terhibur sangat2.. hehe.. lagu ketiga bila bertemu mu komposer ajai.. sedap.. ok aje.. 

IQA
lagu ku mohon aku rasa tak berapa sesuai dengan iqa.. haha.. sedap kritik orang.. lagu kedua duet dengan faizal tahir nyanyi lagu karma.. tak sedap jugak dan betol lata ziana zain yang faizal tahir overshadow dia.. gimik ok la.. kesian faizal ismail.. haha.. lagu baru iqa ni siyes antara lagu aku paling suka berbanding dengan lagu shiha dan salma.. lagu di penghujungnya dilomposerkan oleh mentornya sendiri, edry.. iqa bawak lagu ni dengan penuh penghayatan.. sedap..

sebenarnya memang aku suka kat salma and nak salma jadi juara.. nasib baik la dia dapat masuk final sebab masa semi final terkejut kot markah dia sikit sangat.. tak memadai.. iqa yang dapat markah paling tinggi masa semi and juri awam pon bagi full marks kat dia masa final semalam.. aihh, berdebar nak tau result masa tu.. and last2 salma dapat paling tinggi.. tak tercabar oleh iqa dan shiha.. alhamdulillah.. i suka u.. hahha.. finally SALMA JUARA MENTOR 5.. yeah.. shiha naib juara dan iqa ketiga.. 


1 comment:

PinkLuscious said...

dah macam pengkritik bertauliah dah ye.. hehhee