19 November 2010

Final Year Student..

Pejam celik pejam celik.. dh tiga tahun rupenya ak belajar dkt upm ni ha..  ishhh, kejap je mase.. esok last paper exam ak for dis semester.. wah, cepat nyer.. mase first2 masuk sem5 dlu, selalu je ak cakap "lambatnye abes sem".. tup2, 14minggu belajar dh abes.. rindu lak kt lecturer2 neh.. hehe.. so, sekarang neh ak ngah on the process nk kena siapkan final year projek ( FYP ).. hadoii, cakap sal fyp memang sgt pening.. pening nak wat lab nye, nak kene wat thesis nye.. jiwa kacau kejap.. huhu

Esok last paper tapi ak macam org x amek exam lak.. rilex gler.. hahahhaa.. biase beb, study last minit.. result pon cam agak2 last jugak la.. pastu lau jumpa ak punye PA ( penasihat akademik ), mula la menggelabah.. mn x nye, asal masuk ofis dy je, mseti dy cakap camni "ha, zakiah.. result berapa?.. kenapa turun ni, blablabla, potpetpotpet".. hehe.. ak pon ape lagi, diam je la.. last2 ak blah.. hahahhaha.. jht ak kn.. 

Ak punye PA tu mude gile, xkawen ag.. pandai seyh.. xsilap ak, dy bru je abes wat phd.. tapi kalo bab belajar atau nak mintak signature dy memang  ak pikir 4,5 kali.. sampai depan ofis dy, nk masuk ke x, nak masuk ke x.. nervous seyh.. dy xgarang tapi dy punyer sindiran tu memang perghhh.. terasa la wei.. menusuk lubang jantung.. hahahaha

Balik plak sal fyp ak neh, bile masa ntah nak buat lab experiment neh.. asyik2 tangguh je.. nak jumpa ak nyer supervisor pon ak takot.. kalo jumpe mesti la dy tnya sal fyp ak.. dh stat ke blom.. kalo ckp xstart ag, alamaknye kena potong markah la ak.. xnak wei.. sebelom exam final aritu pon dh kena warning dah kt dy.. dy cakap "kalo malas, saya x teragak2 nak potong markah".. wallawe, takot2.. grrrrrrrr!!

Pastu, aritu 10.10.10 ( beautiful date ), ak p lah  konvo upm yg ke34 kt dewan upm la.. perghhh, asal turun dari bas je, ak dh rase bahang konvo tu.. suke, girang, berdebar .. semua ada.. macam ak lak konvo kan.. ahaks.. p memang ak x sabar la nak konvo.. rase cam nak konvo aritu jugak.. kalo boleh.. huhu.. p ak sabar je lah, ag satu sem je.. yuhuuuuu~

Korang doa2kan lah ak grad tahun depan.. InsyaALLAH, amin.. xnak dowh extend, penat seyh asyik blaja je ( macam la kuat study ak ni ).. hahaahah.. p tobat la, ak dh malas nak blaja.. ak nak keje.. tp kalo ak dapat offer yg bersangkut paut or teros kerja pas blaja like kpli, dpli.. memang ak akan blaja balik.. penat pon penat la.. jnji habuan kerja dah sure2 dapat.. kan2~~

Harap2 apa yang aku impikan selama ni akan tercapai.. ape??korang nak tau ape impian ak??hehehe.. impian biase2 je..just doakan ak yep kawan2..

Hmmm.. dah la kot.. ak xtau nak merapu ape dah.. tq sudi bace :-)








6 comments:

naLLysSs said...

mmg merapu pown.. tp i like.. jom grad same2... hahahah@~

z_zakiah said...

nali:jom.. mu jange mls plop~

naLLysSs said...

akoo rajin sokmo.. haha.. mu 2 jgn malas deyh2... hahah!~

z_zakiah said...

aku rajen doh loni.. weh, komen2 r blog ak ni gano.. v tips2 ko ak sket pasal blog.. huhu

naLLysSs said...

akoo pom buke reti sgt blogging ni.. sekadar nop ec maso lapang... lgpom tenet baek pnye.. hahah3~

z_zakiah said...

tau xpo.. ak pon sbb puah la wt blog ni.. hahahah