21 November 2010

Jiwa Sukan Berkobar-kobar





Arini aku nak coretkan sedikit pasal sukan asia kat guangzhou..  masa sukan ni dah start, aku tak tahu la pulak ada live kat tv1.. so, lambat sikit la aku ikuti sukan ni.. aku ni minat sukan.. minat gile la.. sebenarnya, dalam entry kali ni aku lebih nak bagi appreciation buat atlet2 malaysia yang bertungkus lumus mengerah keringat semata-mata nak menghadiahkan kilauan pingat kepada negara.. aku memang bangga la jadi rakyat malaysia.. so, bila aku tengok sukan ni nak2 bila time dia tunjuk wajah2 penyumbang pingat negara, mengalir la air mata aku.. aku terharu sebab mereka menang.. aku bangga dengan semangat yang ditunjukkan oleh atlet negara tak kira menang atau kalah.. so, aku sebagai rakyat malaysia pon turut mendoakan kejayaan diorang dekat sana.. ok.. wajah2 kat bawah ni merupakan atlet yang telah mengharumkan nama negara.. tapi yang kalah tu, jangan putus asa.. perbaiki di masa akan datang.. 


Atlet pertama sumbang pingat emas buat negara, Chai Fong Ying


the pocketrocketman, Azizulhasni Awang.. 


emas ke3, Alex Liew & Adrian Ang ( xingat nama sorang lagi ).. hehe


emas ke4, Datuk Nicol Ann David


emas ke5, Azlan Iskandar


pingat perak billiard 8-ball, Ibrahim Amir

Quzandria, perak ekuestrian kategori dressage

pingat perak keirin, Josiah Ng

Datuk Lee Chong Wei.. perak badminton single


regu perak, Koo Kien Keat & Tan Bong Heong


gangsa wushu, Cheau Xuen


dressage berpasukan dapat gangsa

Qabil Ambak, gangsa kategori dressage


Nur Suryani, gangsa menembak

Pemenang pingat perak & gangsa ada 3 lagi ( perak:sepak takraw berpasukan, perahu layar (Dinghy Optimist lelaki) & (Double Handed Dinghy 420 wanita).. gangsa:xtahu sebab xtengok ).. aku tak jumpa dia punyer gambar.. hehe.. apa2 pon, tahniah buat diorang semua.. i'm very2 proud of you olsssz.. buat rakyat malaysia, doakan kejayaan atlet2 kita di sana ye.. MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA, yeahhhh!!!



kalo xbest xpayah bace ye readers blog.. huhu:D

2 comments:

J.M.R said...

igtkn ada gmbr zakiah ghani gk..antara penyumbang pingat buat negara:-p

z_zakiah said...

yg tu kna tggu la.. emas tukang sorak leh r.. hehe